Ferske vårruller med hoisinsaus

Vårruller
Store rispapir
Risspagetti (Vermicelli)
Gulrøtter
Agurk
Kinakål
Fersk koriander
Kinesisk gressløk (lange tynne med blomst)
Mynte
Scampi/svinekjøtt/grillet kylling

Risspagettien legges i kokende vann til det mykner. Gulrøtter skrelles, urtene skylles og alle grønnsaker snittes i tynne, avlange biter. Dere kan velge om dere vil bruke scampi, kylling eller svinekjøtt.

Scampi skrelles og deles på langs. Deretter marineres de i hakket hvitløk, chili og salt i minst 15 minutter før de stekes i olje (cirka 1 minutt på hver side eller under omrøring).

Svinekjøtt skjæres i tynne biter, marineres og behandles som scampi.

Grillet kylling rives i avlange strimler.

Rulling
Rispapir fuktes i varmt vann i cirka 30 sekunder. Deretter legges de på et fuktig kjøkkenhåndkle eller annet glatt underlag. Ingrediensene legges i passende mengde på langs. Brett inn sidene og rull rispapiret sammen så stramt som mulig. Dersom rispapiret revner, er det bare å legge et til utenpå.

Hoisinsaus
1 dl hoisinsaus (finnes i glass)
1 ss fiskesaus (i flaske)
1 ss kecap manis (søt soyasaus)
2 ts sesam olje
2 ss hakkede usaltede peanøtter
1 ts revet ingefær
1 ts hakket chili (fersk)
1 fedd hakket hvitløk
1 ss sprøstekt løk
1 ss limesaft
1/4 dl vann
Fersk koriander

Bland sammen og dryss på med fersk koriander.

Bon appetit!

Forkortelser:

dl = desiliter/0,1 liter
ss = spiseskje
ts = teskje