Utvidet repertoar i år

Se verden fra en annen vinkel

Fakler, applaus og rød løper møtte gjestene da de ankom åpningen av den nittende Film fra Sør-Festivalen på Vika Kino i forrige uke. Festivalen som startet 8.oktober, varer helt frem til 18. oktober.
Yvette Marie Solem
Latest posts by Yvette Marie Solem (see all)

Gullbjørnvinneren fra årets Berlinfestival, som er en av filmverdenens gjeveste priser, startet med ”Faustas Perler” fra Peru, som var åpningsfilmen på Film fra Sør-Festivalen 2009, og satte dermed standarden for ti begivenhetsrike filmdager.

Festivalen arrangeres hvert år i Oslo, og spesialiserer seg på filmer fra Asia, Sør-Amerika, Afrika og Midt-Østen. 

Kvalitetsfilmer

I løpet av de ti festivaldagene blir det vist over 90 filmer fra totalt 35 land. Disse kvalitetsfilmene fra den ikke-vestlige delen av verden gir publikum et dypdykk i religion, krig og overraskende aspekter fra ulike kulturer. Innimellom de seriøse temaene som tas opp, finnes det også komedier og kunstneriske filmer. 

– Norge ligger i et heldig luksushjørne av verden. Filmene skal gi et korrektiv til vår egen virkelighet. Vi ønsker å bevege, berøre og appellere til sansene, uttalte direktør Geir Bergkastet fra Oslo Kinematografer.
 
Festivalen ønsker også å styrke interessen for film fra disse tre kontinentene, og åpne markedet for distribusjon av filmer derfra.

Norge ligger i et heldig luksushjørne av verden.

Film fra Sør er en viktig del av Oslos kulturliv og norsk filmbransje. Gjennom gode filmopplevelser, seminarer, internasjonale gjester og arrangementer, er Film fra Sør en viktig arena for kulturell utveksling. 

Noe nytt

– Nytt i år er gallavisningene på Ringen Kino, som er en digital kino. Det er dette som er fremtiden, og ikke den store filmrullen som man er vant med, uttaler Julia Owa som er daglig leder i Film fra Sør-festivalen. 

Ringen kino er Norges og Nordens første nybygde heldigitale kino. Under gallavisningene er det fullt mulig å møte både regissører og skuespillere.

Etter åpningen av filmfestivalen og filmvisningen på Vika kino, gikk spesielt inviterte videre til premierefesten som ble holdt på Fugazi i Tordenskioldsgate.