notiser 7-10

Author Recent Posts Isabell Sterling Latest posts by Isabell Sterling (see all) Står skrevet i stjernene - 04.11.2014 Hårfarge til besvær - 17.01.2013 Feit, fin og (snart) førti - 14.12.2009 Ønsker åpnere inkluderingsdebatt Audun Lysbakken (SV) er ny barne- og likestillingsminister. Han er lei av at asyl- og innvandringspolitikk bestemmer debatten om inkludering. Det skriver […]
Isabell Sterling
Latest posts by Isabell Sterling (see all)

Ønsker åpnere inkluderingsdebatt

Audun Lysbakken (SV) er ny barne- og likestillingsminister. Han er lei av at asyl- og innvandringspolitikk bestemmer debatten om inkludering. Det skriver NTB.

– Jeg vil bidra til at vi får en ny og åpnere inkluderingsdebatt og ikke bare en innvandringsdebatt, sier Lysbakken til NTB.

Etter kort tid som parlamentarisk leder for SV ble han minister. SV-nestlederen blir Norges andre mannlige likestillingsminister. Han tar over etter Anniken Huitfeldt, som går til Kulturdepartementet. Lysbakken er regjeringens yngste minister.

Svineinfluensen har kommet til skolene

Ifølge Dagsavisen har mange skolebarn fått svineinfluensa. I Oslo og Bergen
meldes det om tomme klasserom fordi halvparten av elevene i klassen er
syke. Flere hundre har svineinfluensa i Oslo-skolene.

Skoleledelsens beredskapsgruppe og hatt møter med smittevernsoverlegen. Rektorene i Oslo blir nå bedt om å rapportere to ganger om dagen.

Kjell Richard Andersen, assisterende kommunaldirektør, oppfordrer alle foreldre til å holde barna hjemme hvis de viser det minste  minste tegn til sykdom. Det skriver Dagbladet.

Vold mot barn er alltid feil

Familierådgiver Øivind Aschjem at mange flyktninger og innvandrere bruker egne tradisjoner når de oppdrar barna og løser konflikter i familien. Aschjem jobber i stiftelsen Alternativ til vold. 

– Vi kan ikke bruke kultur som unnskyldning for vold i familien, sier han til Telemarksavisa.

Han mener det er flere innvandrere som slår barna. – Det hjelper ikke at det er tradisjon. Vi må behandle alle familier likt. Noe annet blir feil, sier Aschjem.

Homofile kan gifte seg i kirken

Den svenske kirken har etter en lang debatt bestemt seg for å vie homofile par melder nyhetsbyrået NTB.

Grunnen til at den Svenske Kyrkan nå vier homofile er en ny kjønnsnøytral svensk ekteskapslov som trådte i kraft 1. mai i år. Kirken stemte for vielse av homofile med 176 stemmer for og 62 stemmer mot.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet tar den katolske kirken og ortodokse kirkesamfunn i Sverige i mot beskjeden med stor sorg.