kultur notis

Author Recent Posts Saroj Chumber Latest posts by Saroj Chumber (see all) Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013 På tide å møtes på midten - 09.05.2011 En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011 Margreth Olin får Likestillingsprisen 2009Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har valgt å tildele sin likestillingspris for 2009 til filmskaperen Margreth Olin. Gjennom filmene ”Onkel Reidar”, ”Dei mjuke […]
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Margreth Olin får Likestillingsprisen 2009
Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) har valgt å tildele sin likestillingspris for 2009 til filmskaperen Margreth Olin.

Gjennom filmene ”Onkel Reidar”, ”Dei mjuke hendene”, ”Kroppen min”, ”Ungdommens råskap” og ”Engelen” har Margreth Olin gitt oss et innblikk i verdener som det øvrige samfunnet ellers ikke hadde fått kjennskap eller adgang til, heter det i begrunnelsen.

Olin har også vært en forkjemper for human asylpolitikk. Hun stod bak kampanjen www.nestekjaerlighet.no som samlet inn over 4 000 underskrifter for en human asylpolitikk.

Olin får prisen for sin evne til å fortelle de vanskelige historiene med en ærlighet og et uttrykk som treffer oss både som individer og som samfunn, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.