Ønsker å nå ut til alle tamiler

Mer tamil på luften

Viktig rolle: Julies Antoni (i midten), redaktør i Radio Tamil, mener hans radio bidrar til informasjonsformidling blant tamiler i Bergen.
Foto: Renold Tennysen Christopher
Radio Tamil har nå fått fornyet sin konsesjon til å drive lokalradio i Bergensområdet. De er på luften alle hverdager i en hel time.
0Shares

Tamilene i Bergensområdet kan glede seg til radiosendinger fra klokken seks til syv alle hverdager. Redaksjonen består av fem frivillige tamiler. De gir sine lyttere nyheter, både fra Sri Lanka, Bergen og resten av Norge, tamilsk musikk og radioteater.

– Vi er en uavhengig radiokanal. Men vi har tett samarbeid med andre tamilske organisasjoner. Vi vil være en kanal for alle tamiler i byen. Med ny konsesjon vil vi nå flere tamiler, sier redaktøren i Radio Tamil, Julies Antoni.

Engasjerer ungdommer

Antoni forteller at de har en egen ungdomsredaksjon som skal begynne å lage radio for barn og unge, både på norsk og tamil.

– Målet er å få tamilske ungdommer til å engasjere seg og at barn og unge kan få med seg radiounderholdning og nyheter på begge språk. Vi skal også gi kurs i radioteknikk for fem ungdommer, sier Antoni.

Vi vil være en kanal for alle tamiler i byen.

– Unødvendig med flere
Tidligere har det vært tre tamil-radioer i Bergen, men nå er det bare Radio Tamil som har egen konsesjon til å drive lokalradio. Living Word Radio driver lokalradio, men det er under den kristne Radio Tabernaklet‎.

Radio Tamil er finansiert gjennom tilskudd fra Medietilsynet og Hordaland fylkeskommune. De har ikke noen reklameinntekter, i motsetning til de fleste andre radioer har.

– I Oslo er det lettere siden det er mange tamilske butikker og kulturarrangementer. Her i Bergen er det ikke noe vi kan tjene penger på, sier  Antoni.