Kinesisk chop suey

Chop Suey

Ingredienser

    * 500 g flatbiff av storfe
    Marinade:
    * 1 ss soyasaus
    * 2 ss østerssaus (oyster sauce)
    * 1 ts salt
    * ½ ts pepper
    * 2 ts maisstivelse (maizena)
    Saus:
    * 4 ss kjøttbuljong (utblandet i vann)
    * 2 ss østerssaus (oyster sauce)
    * 1 ts maisstivelse (maizena)

   
* 1 stk brokkoli
    * 125 g hermetiske bambusskudd
    * 1 stk løk
    * 1 stk grønn paprika
    * 200 g frisk sjampinjong
    * 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
    * 125 g hermetiske vannkastanjer
    * 125 g sukkererter (valgfritt)
    * 2 ss olje til steking

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 10-15 minutter.

2. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter, stilkselleri i skiver og del vannkastanjene i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

3. Varm opp woken og ha i olje. Når oljen freser, ha i kjøttet. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.

4. Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsakssort for seg.

5. Ha alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken. Tilsett sausen og bland den sammen med ingrediensene. Kok opp og server med en gang.

 Serveres med ris.