Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Brasil: Itau investerer i Japan Itau, en av Brasils største banker, […]

Brasil:

Itau investerer i Japan

Itau, en av Brasils største banker, utvider staben sin i Japan, skriver Financial Times. Banken har satt opp en kapitalforvaltningsselskap i Tokyo og tilbyr japanske investorer tilgang til over 11 milliarder dollar i offshore-midler.

Japans spesielle forhold til Brasil er en av grunnene til Itaus beslutning. Brasil er hjem til 1,5 millioner med japansk opprinnelse, en pengesterk og etterhvert innflytelsesrik gruppe. Samtidig bor over 200.000 brasilianske gjestearbeidere i Japan. Begge gruppene vil nå nyte godt av Itaus nye tjenester.

– Vi håper å oppnå samme suksess her i Japan, og ser på markedet som et stort satsingsområde. I fremtiden håper vi blant annet å opprette private pensjonsfond, sier Roberto Nishikawa, administrerende direktør i Itau Japan til Financial Times.

Jordan:

Kong Abdullah bekymret for Israel

Jordans forhold til Israel er på sitt aller verste siden undertegnelsen av fredsavtalen mellom landene for 15 år siden, sier Jordans kong Abdullah i et intervju med Wall Street Journal.

Abdullah, som har vært i Washington på offisielt statsbesøk, ba amerikanske ledere å fordoble den fredsskapende innsatsen i Midtøsten, spesielt i konflikten mellom israelere og palestinere.

– Jeg er bekymret for Israels fremtid på lang sikt, hvis man ikke finner frem til en løsning på konflikten i løpet av de neste årene. Israels stilling i det internasjonale samfunnet er sterkt svekket. Europeere, russere, kinesere, ja til og med USA blir stadig mer frustrerte over landets politikk overfor palestinerne og andre naboer i regionen, uttaler Jordans statsoverhode til Wall Street Journal.

Araberverdenen:
 
Første ikke-latinske web-adresser på nett

Egypt, Saudi Arabia og Forente Arabiske Emirater kommer til å være de første landene som har landkoder og webadresser skrevet på en annen skrifttype enn latinsk, ifølge BBC News.

Nettregulatorsystemet ICANN har gjort tekniske endringer som nå gjør det mulig å ha andre skrifttyper enn latinske tegn. ICANN har inntil videre planer om å innføre teknisk skriftstøtte for arabisk, kinesisk, thai og tamil.

Enkelte land, som Kina og Thailand, har allerede innført midlertidige løsninger som tillater å skrive inn webadresser på eget språk. Løsningene ble imidlertid ikke internasjonalt godkjent og kunne ikke fungere på alle datamaskiner.

– Innføringen av de nye skrifttypene er kulminasjonen av mange års hardt arbeide. Vi innså at over halvparten av internettbrukerne på verdensbasis ikke bruker et latinskbaserte skrift som morsmål, sier talskvinne Kim Davies til BBC News.

India:

Jødiske graver vandalisert

Yonatan Kandalars tur til fødebyen Panvel i India forvandlet seg til et personlig helvete da han kom til

kirkegården der hans familie og ledende medlemmer av det jødiske samfunnet er gravlagt. En av gravstenene hadde blitt brukt som en urinal og dusj, og et dusintalls lik hadde blitt gravd opp igjen og kastet i den nærliggende elven.

-Helt siden besøket klarer jeg ikke sove om natten, sier Kandalar denne uken til nettmagasinet YNE.

Byen Panvel var inntil staten Israels grunnleggelse i 1948, en av Indias største jødiske kultursentre. Blant

annet hadde mange av byens gater jødiske navn. På 50- og 60-tallet startet utvandringen av indiske jøder

til Israel, og få ble igjen i Panvel. Nå har både hinduer, og i aller største grad indiske muslimer overtatt i de gamle

jødiske kverterene.

Saken om gravlundsskjendingen nådde helt opp på ambassadenivå.

– Konsulatet har tilbydt sin hjelp til Panvels jødiske minoritet, men fordi de er i ferd med å få autorisasjon til å sette

opp et gjerde, trenger de ikke trenger hjelp på dette tidspunktet, heter det i en uttalelse fra Israels konsulat i

New Dehli til YNE.