Notiser lettnorsk

Utdanner seg til arbeidsledighet eller utvandring: Irlands unge har få fremtidige jobbmuligheter. Løsningen vil for mange bli å reise ut.
Foto: Flickr
Mer rasisme på skolene i Irland Nesten halvparten av lærerne på irske grunnskoler forteller om rasistiske hendelser. Det skriver avisen The Irish Independent. Elever med vest-asiatisk, karibisk og afrikansk opprinnelse er mest utsatt for rasisme. Irland har fått mange innvandrere de siste 15-20 årene. Økonomien har vært bra. Men nå har finanskrisen og økt arbeidsledighet […]

Mer rasisme på skolene i Irland

Nesten halvparten av lærerne på irske grunnskoler forteller om rasistiske hendelser. Det skriver avisen The Irish Independent. Elever med vest-asiatisk, karibisk og afrikansk opprinnelse er mest utsatt for rasisme.

Irland har fått mange innvandrere de siste 15-20 årene. Økonomien har vært bra. Men nå har finanskrisen og økt arbeidsledighet gjort rasisme til et større proble. I hovedstaden Dublin er det 48 000 elever som ikke er fra Irland eller Vest-Europa.


Uganda mener Sudan støtter terrorgruppe

Ugandiske myndigheter mener Sudan må finne ut om landet støtter den kristenfundamentalistiske væpnede opprørsgruppen Lord’s Resistance Army (LRA), skriver den ugandiske nettavisen New Vision Online. Det har vært rykter om at Sudan har gitt penger til LRA.

USA mener LRA er en terroristorganisasjon. Gruppen finnes i Nord-Uganda, deler av Sudan, Sentral-Afrika og Kongo.

Okello Oryem (bildet), talsmann for det ugandiske utenriksdepartementet, sier at det er store problemer med LRA.

– Vi krever at Sudan gjør noe, sa han til New Vision Online.