Tamilnewsweb politianmeldt en rekke ganger

Annonsører misbrukt på omstridt nettsted

Offentlege nettsider i Sogn og Fjordane er så godt som innvandrarfrie soner, skriver Forskning
Foto: Scanstockphoto
Det omstridte nettstedet Tamilnewsweb har stjålet en rekke annonser og publisert dem på nettsiden sin. Handlingen vekker sterke reaksjoner blant misbrukte annonsører.

– Dette er ulovlig etter våre retningslinjer, sier Harald Hesselroth i det digitale markedsføringsselskapet TradeDoubler.

Flere av selskapets kunder har fått annonsene sine publisert på det tamilske nettstedet uten at de har hatt ønske om det eller visst om det. Dette er gjort ved å misbruke html-kodene fra et annet nettsted som er godkjent av TradeDoubler.

– Denne type aktivitet er alvorlig, men dessverre vanskelig å forsikre seg mot. Heldigvis forekommer det sjelden, sier Harald Hesselroth.

Ingen kommentar

De har nå fått fjernet alle annonsene fra Tamilnewsweb og sørget for at nettstedet ikke lenger har mulighet til å stjele flere annonser fra dem. Hesselroth vet ikke hvor lenge misbruket har foregått.

Denne type aktivitet er alvorlig, men dessverre vanskelig å forsikre seg mot.

Tamilnewsweb har blitt politianmeldt en rekke ganger for trakassering og sjikane. Trolig ønsker de færreste annonsører å bli assosiert med dette nettstedet.

Utrop har vært i kontakt med Tamilnewsweb, men ingen derfra ønsker å gi noen kommentarer.