Kunne også skjedd i Norge

Akhtar Chaudhry mener styresammensetningen i mange viktige institusjoner er ensidig
SV-er Akhtar Chaudhry (bildet) sier til TV2 Nyhetskanalen at den siste tids skyteepisoder i den sør-svenske byen Malmö også kunne skjedd her hjemme. Han sier også Sverigedemokratene må ta sin del av skylden for skyteepisodene, ettersom de ifølge ham er mot integrering og skaper fremmedfrykt med måten de har omtalt innvandrere på.

Tror på dialog framfor krig

FNs tidligere spesialutsending i Afghanistan Kai Eide (bildet) er kritisk til USAs Afghanistan-strategi. I den nye boka si “Høyt spill i Afghanistan” tar Kai Eide et oppgjør med både Afghanistans president Hamid Karzai, USA og de internasjonale Isaf-styrkene. Det er amerikanerne som får gjennomgå hardest, og Eide er svært kritisk til den militære innsatsen, som han mener har økt de siste årene. – Denne krigen kan ikke vinnes militært, men løses gjennom dialog, sier han til Nrk.


Flere innvandrere er arbeidsledig

Kai Eides bok «Høyt spill i Afghanistan» ble lansert i dag. I den kritiserer han blant annet landets president Hamid Karzai.
Foto : Flickr.com

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at i august i fjor var 7,4 prosent av innvandrerne i Norge uten jobb. I år er tallet 7,9 prosent. Samtidig er det blitt færre arbeidsledige i Norge totalt. Arbeidsledigheten falt fra 2,4 prosent til 2,3 prosent i fjor. Det er folk fra Afrika som har størst problemer med å få jobb. Det er ellers flere arbeidsledige menn enn kvinner, skriver NTB.

Ansatte reagerer mot Mattilsynet

Innse sin verdi:
Foto : Scanstockphoto

Mattilsynet arrangerte i september i år en tilsynskampanje for sine ansatte rettet mot frittstående dagligvareforretninger. I Oslo er det særlig innvandrere som driver frittstående dagligvareforretninger. Flere av de ansatte kritiserer Mattilsynet for å ha invitert Hege Storhaug som foredragsholder i forbindelse med kampanjen og mener at hun kom med rasistiske utsagn. Storhaug vil ikke kommentere saken.

Hege Storhaug er informasjonsleder i Human Rights Service.
Foto : Kagge forlag