Kultursatsing er viktig for mangfold

Author Recent Posts Saroj Chumber Latest posts by Saroj Chumber (see all) Innvandrer på hyttetur - 31.07.2013 På tide å møtes på midten - 09.05.2011 En rettferdig asylpolitikk - 17.01.2011 Stavanger kulturhus har mistet en million kroner i driftstøtte fra kommunen. Nå er stiftelsen Internasjonalt Hus tvunget til å selge eiendommen fordi de ikke lenger […]
Saroj Chumber
Latest posts by Saroj Chumber (see all)

Stavanger kulturhus har mistet en million kroner i driftstøtte fra kommunen. Nå er stiftelsen Internasjonalt Hus tvunget til å selge eiendommen fordi de ikke lenger har råd til å drive det som har vært en viktig møteplass for det mangfoldige kulturlivet i byen.

I fjor hadde Internasjonalt Hus 71 419 besøkende på 520 arrangementer. 72 internasjonale organisasjoner er tilknyttet huset. Direktør Petter Gilsvik mener at samfunnets kanal til minoritetene blir svekket ved at Internasjonalt Hus må stenge dørene. Det er veldig synd at kommunen ikke lenger vil fortsette å gi driftstøtte til Internasjonalt Hus. Forskning viser at tilgang til et godt kulturtilbud hjelper å forebygge psykiske lidelser som depresjon. Kulturarrangementer er viktige for minoritetsgrupper som er langt fra hjemlandet sitt, men også for dem som er vokst opp i Norge. I tillegg til det er flerkulturelle arrangementer med på å bygge bro mellom minoriteter og majoriteten. Mange nordmenn har like mye glede av å delta på minoritetenes arrangementer som minoritetene selv.

Etter at Internasjonalt Hus mistet tolketjenesten har de slitt med økonomien, men fikk et ekstra tilskudd på en million kroner fra kommunen, noe som reddet stiftelsen. Men nå har bystyret trukket tilbake dette beløpet i budsjettet for neste år. En million kroner er ikke et så stort beløp at bystyret ikke kan fortsette å gi støtte. Derfor er det veldig synd at Kulturhuset nå blir nødt til å stenge dørene til sitt internasjonale tilbud. Det er et tap for det flerkulturelle Norge.

Hvis mangfoldet er viktig, håper vi at kommunen snur i den saken.

Det er ofte ved kulturelle arrangementer at minoriteter integreres i det norske samfunnet. Samtidig er Internasjonalt Hus en viktig kanal for å nå ut til minoriteter når det gjelder andre viktige tema. Hvis mangfoldet er viktig, håper vi at  kommunen snur i den saken.