Overvåket av PST

VG har feil fokus i integreringsdebatt mener Iffit Qureshi
Foto: Masela Murselovic
Author Recent Posts Hina Aslam Latest posts by Hina Aslam (see all) Lag indisk kylling tikka-masala - 10.06.2015 Lag italiensk bruschetta - 02.06.2015 Vanskeligere for innvandrere å bli gründer - 12.05.2011 Samfunnsdebattant Iffit Qureshi (bildet) har blitt varslet av PST om at de holder henne under oppsikt, og at hun er registrert i politiets systemer. […]

Samfunnsdebattant Iffit Qureshi (bildet) har blitt varslet av PST om at de holder henne under oppsikt, og at hun er registrert i politiets systemer.

– Jeg er veldig opptatt av å være en aktiv borger i det norske samfunnet. Jeg ønsker å skape forståelse og dialog. Når dette skjer, føler jeg meg derimot krenket av det samme samfunnet som jeg ønsker å forsvare. Jeg er skremt og føler en plikt til å si fra. Jeg nekter å tie, sier Qureshi til Ny Tid.

Asylbarna forteller sin historie

Torsdag 11. november ble boka «Mens vi venter» lansert på Litteraturhuset i Oslo. I boka ønsker Redd Barna vise fram barna bak asylstatistikken. Asylungdommer forteller sine historier om livet i Norge i en ny bok. Redd Barna er bekymret for barnas situasjon, skriver Nrk.

Misbrukte aids-penger

Fiktive opplæringsaktiviteter er en av flere typer misbruk som er blitt avslørt hos Det globale fondet som skal gå til bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria. Samtidig øker Norge sitt bidrag til fondet til 1,4 milliarder kroner de neste tre årene, skriver Bistandsaktuelt. Det er fondet selv som har avslørt mislighetene, og det gjelder deres programmer i Mali, Mauritania og Djibouti.

Jobbkurs ekskluderer innvandrere
Innvandrerorganisasjon kritiserer NHO for å ekskludere innvandrere fra toppjobb-kurs. De mener NHO glemmer de svakeste. Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) vil ha flere innvandrere i toppjobber. Derfor starter de opp kurs for folk med flerkulturell bakgrunn og som har utdanning fra før.

– De fleste innvandrere har ikke fagbrev eller utdanning fra før. Derfor ekskluderer slike tiltak de svakeste blant innvandrerne, sier Ziba Amindarolzarby, til NRK.no

Foto : Flickr