Norsk-iraner kan bli ordfører i Drammen

Norsk-iranske Masud Gharahkhani har blitt flaggskipet for en ny og mer innstramingsrettet innvandringslinje i Arbeiderpartiet.
Foto: Henrik Kreilisheim
Masud Gharahkhani (bildet) er valgt som Aps ordførerkandidat i Drammen. Gharahkhani er 28 år. Han er utdannet radiograf, og har jobbet på Blefjell sykehus og i LO Vestfold. Gharahkhani bli landets første ordfører med innvandrerbakgrunn hvis Ap vinner valget i Drammen. Det mener valgforskere Drammens Tidende har snakket med. Regjeringen vil gjøre mer mot terror […]

Masud Gharahkhani (bildet) er valgt som Aps ordførerkandidat i Drammen. Gharahkhani er 28 år. Han er utdannet radiograf, og har jobbet på Blefjell sykehus og i LO Vestfold.

Gharahkhani bli landets første ordfører med innvandrerbakgrunn hvis Ap vinner valget i Drammen. Det mener valgforskere Drammens Tidende har snakket med.

Regjeringen vil gjøre mer mot terror

Foto : Claudio Castello

Regjeringen er bekymret for at innvandrere i Norge kan bli med i terror-grupper.

Anish Kapoor foran en av verkene sine. Nå stiller den indisk-fødte kunstneren ut i byene Mumbai og New Dehli.
Foto : Andrea Shea/WBUR

Onsdag kom regjeringen med en ny plan mot terror. Det var statsminister Jens Stoltenberg (bildet) og justisminister Knut Storberget som la frem planen. Planen har 30 punkter. Det er for eksempel bekymringssamtaler med personer som kan være på vei inn i terror-grupper og mer forskning på terror.

Målet er å hindre at personer som bor i Norge skal bli med i voldelige grupper, skriver Aftenposten.no


– Gi papirløse rett til helsehjelp

Alle land må gi papirløse hjelp når de er syke. Det er regjeringenes plikt. Det mener Verdens legeforening (WMA) og den europeiske legeforeningen (CPME).

I mange land i Europa og resten av verden har folk uten papir ingen rett til hjelp hvis de blir syke.Det gjelder også barn. WMAs vedtok i oktober 2010 at myndigheter ikke skal kunne nekte pasienter rett til å få behandling. De skal heller ikke hindre leger i å hjelpe dem. CPME er enig.

– Leger har et etisk ansvar for å ta vare på pasientene, sier president i CPME Dr Radziwill i følge tidsskriftet.no.


Han viser frem kunsten sin i hjemandet

Anish Kapoor (bildet) er kunstner. Han er kjent over hele verden. For ti år siden planla han en utstilling i India. Først nå er den klar.

Det har vært vanskelig å frakte kunsten til India. Derfor har utstillingen hele tiden blitt utsatt, skriver BBC. Indiske aviser har skrevet mye om at Kapoor endelig kommer til hjemlandet. Selv liker ikke Kapoor å bli kalt indisk-født kunstner.

– Jeg vil bare være den beste kunstneren, uansett bakgrunn, sier han til BBC.