Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Langfredag som grenseløs høytid - 29.03.2024 Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Nederland: Wilders gir ut anti-islam-bok Høyrepopulisten og lederen for partiet PVV, Geert Wilders, sier til nyhetsbyrået DPA at han har planer […]

Nederland:

Wilders gir ut anti-islam-bok

Høyrepopulisten og lederen for partiet PVV, Geert Wilders, sier til nyhetsbyrået DPA at han har planer om å utgi en islamkritisk bok i løpet av 2011.

Boken er spesielt rettet mot det amerikanske markedet, og skal ifølge ham selv handle om “bedre bekjempelsesstrategier mot islamisering”

– Vi kan gjøre mye i Nederland, men samtidig ønsker vi å sende ut et sterkt signal til det internasjonale samfunnet, og spesielt den arabiske verden, om at vi står i spissen for en sterk og fremadstormende bevegelse som har mye å si, uttalte han til avisen De Telegraaf.

Irak:

Kristne flykter fra religiøs vold

Stadig flere irakiske kristne flykter utenlands grunnet en ny voldsbølge, skriver nettsiden care2.com.

Folk flykter fordi de frykter at Iraks sikkerhetsstyrker er uvillige eller ute av stand til å beskytte landets kristne minoritet. I oktober ble blant annet en kirke i hovedstaden Bagdad beleiret og kirkebesøkende og prester brutalt skutt og drept av ekstremister.

– Situasjonen er akkurat den samme for oss som for jødene under krigen, sier “Wahib”, en kristen flyktning, til care2.com.

Kenya:

Islamister infiltrerer flyktningleire

Al-Shabaab-militsen infiltrerer flyktningleirer i Somalia og nabolandet Kenya på jakt etter penger og nye rekrutter, skriver vg.no.

Militsen er blant annet aktiv inne i verdens største flyktningleir, som ligger i Dadaab i Kenya, like ved grensen til Somalia, opplyser Somalia-ekspert Stig Jarle Hansen ved Universitetet for bio- og miljøvitenskap i Ås.

Flere av Flyktninghjelpens ansatte på stedet bekrefter overfor NTB at militsen har tilhold inne i leiren.

– Livet i leiren er kjedelig, det er svært lite å finne på. Folk har få eller ingen framtidsutsikter, mange søker derfor spenning og er lette å rekruttere, sier sier en av Flyktninghjelpens lokalt ansatte. Han ønsker av sikkerhetsgrunner å være anonym overfor vg.no.

Colombia:

Avventer Palestina-anerkjennelse

Colombias utenriksminister Maria Angela Holguin sier i et intervju med tidsskriftet El Tiempo at hennes regjering foreløpig ikke vil anerkjenne en palestinsk stat, stikk i strid med linjen flere av de andre sør-amerikanske landene har fulgt. Både Bolivia, Argentina og Brasil har anerkjent palestinerne, og i løpet av 2011 forventes Chile, Peru og Uruguay å gjøre det samme.

– Colombia støtter alle internasjonale fredsinitiativer i den israelsk-palestinske konflikten. Foreløpig avventer vi en anerkjennelse fordi vi mener dette avhenger av at begge parter kommer frem til en bindende fredsavtale, uttalte hun til El Tiempo.