Cubansk regimekritiker arrestert

Guillermo Fariñas er blitt arrestert, opplyser familien hans. Fariñas sitter fengslet i byen Santa Carla, forteller moren. En menneskerettighetsorganisasjon påstår at han ble pågrepet sammen med 15 andre motstandere av det kommunistiske ettparti-styret. I fjor mottok han EU- parlamentets Sakharov-pris, etter at hans 130-dagers sultestreik resulterte i frigjørelsen av 52 politiske fanger i landet, melder […]

Guillermo Fariñas er blitt arrestert, opplyser familien hans. Fariñas sitter fengslet i byen Santa Carla, forteller moren. En menneskerettighetsorganisasjon påstår at han ble pågrepet sammen med 15 andre motstandere av det kommunistiske ettparti-styret. I fjor mottok han EU- parlamentets Sakharov-pris, etter at hans 130-dagers sultestreik resulterte i frigjørelsen av 52 politiske fanger i landet, melder dagbladet.no.

 Benjamin ble hedret
 
5 000 osloborgere trosset kulden den 26. januar for å delta i fakkeltoget “Ikke Glem”. Fakkeltoget som ble arrangert i regi av blant annet Benjamins minnefond skulle markere tiårsdagen for drapet på den 15 år gamle norsk-ghanesiske gutten som brutalt ble overfalt og drept av nynazister på Holmlia. Venner, kunnskapsminister Kristin Halvorsen og statsminister Jens Stoltenberg var blant de som holdt appell på markeringen. 

 

Abde Jama minnet sin drepte venn. Han gikk også i fakkeltoget for ti år siden.
Foto : Elizete Fonseca Lima