Langtidsmottak uegnet for barn

Yusuf al-Qaradawi
Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Hina Jalil Latest posts by Hina Jalil (see all) Lag jalebi - 15.08.2015 Lag meksikansk suppe med nachos - 21.05.2015 Tragiske tradisjoner - 06.10.2014 – Endringer i tilværelsen til barn som bor på asylmottak må til, blant annet med hensyn til utdanning og fritidstilbud, mener forskere. To nye rapporter laget av Institutt for […]
Hina Jalil
Latest posts by Hina Jalil (see all)

– Endringer i tilværelsen til barn som bor på asylmottak må til, blant annet med hensyn til utdanning og fritidstilbud, mener forskere.

To nye rapporter laget av Institutt for samfunnsforskning (ISF) ser på tilværelsen til asylsøkende barn i tiden de bor på mottak. Statistikkene er ikke oppløftende.

– Det er når tiden i mottak strekker seg over mange måneder og år, at de stramme levekår blir vanskelige, sier Hilde Lidén (bildet), forsker ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) til utrop.no.

Foto : Foto:ISF.no

Mener norske muslim-ledere støtter «dødssjeik»

Nadeem Akhtar
Foto : Oslo kommune

En gruppe KrF-representanter mener forstander Basim Ghozlan i Det islamske Forbundet og Islamsk Råd bør avklare sitt forhold til Yusuf al-Qaradawi (bildet), en av den islamske verdens mest omstridte og innflytelsesrike muslimske lærde.

Bildet er fra et asylmottak i Hellas.

Hans Olav Syversen, Dagrun Eriksen, Rigmor Andersen Eide, Geir Jørgen Bekkevold og Kjell Ingolf Ropstad hevder at al-Qaradawi er en jødehater som har oppfordret til terrorhandlinger. Han har også forbindelser til Det europeiske fatwarådet, som Islamsk Råd har forbindelser til.

Gjemmer bort “unormale” barn

Innvandrere må ikke gjemme bort barn med misdannelser. Det mener Ap-politiker Nadeem Akhtar (bilde), skriver Nettavisen.

– Barn som ikke er normale får ikke være med når familien har besøk. De skal ikke bli sett, sier han til Dagsavisen.

Det er feil, mener han. Alle barn har rett til å være en del av familien.

– Asylsøkere kan kreve over 60 mill

Mange asylsøkere, kan få 200.000 kroner hver i erstatning, skriver nrk.no. Det gjelder asylsøkere som Norge har sendt til Hellas.

I fjor sendte Norge 283 personer til Hellas med tvang. Det betyr at disse asylsøkere kan kreve 56,6 millioner kroner til sammen fra Norge i 2010.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg bestemte i januar i år at Belgia måtte betale erstatning til en afghansk asylsøker som de sendte tilbake til Hellas. EMD mente at Hellas behandler asylsøkere i strid med menneskerettighetene