Verdt å få med seg

Verdt å få med seg:
Religion og utvikling
Erik Solheim og Kjell Magne Bondevik innleder
Oslosenteret lanserer prosjektet “Religion og utvikling”. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og Kjell Magne Bondevik, leder for Oslosenteret, innleder.
Prosjektet ”Religion og Utvikling” skal bidra til økt kunnskap om forholdet mellom religion og utvikling blant diplomater og bistandsarbeidere, og samtidig vekke offentlighetens interesse gjennom folkemøter og engasjement for tematikken.

Med oss har vi også en referansegruppe bestående av 15 sentrale fagpersoner og representanter fra forskjellige livssynssamfunn. Gruppen vil bli presentert.
Meld deg på til [email protected].

Tid: Onsdag 16. mars kl. 1400,
Sted: Litteraturhuset, Amalie Skram
Gratis
Arrangør: Oslosenteret 

Fredløs
Debatt om kulturmøter og lansering av boka «Fredløs».
Boka er utgangspunktet for kveldens debattmøte med Elin Brodin, Hilde Eskild, forfatter av dokumentarboka Kaffe, karamell og vaniljesaus om somaliske Faisal Aligas’ vellykkete integrering i Norge, Anita Rathore, leder av Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og billedkunstneren Arnvid Aakre, som har levd 15 år i Egypt og konventert til islam. Han er gift med en egyptisk kvinne. Debatten ledes av Shoaib Sultan, statsviter og tidligere generalsektretær i Islamsk Råd (2007–2010).

Elin Brodin er mest kjent for sine mange romaner, som ofte har et sivilisasjonskritisk aspekt, og sin skarpe penn som avisskribent. I Fredløs, som er hennes tredje debattbok, som tar et oppgjør med fremmedhat og fordommer. Fokus ligger spesielt på de papirløse flyktningenes vanskelige situasjon, og på hvilke strømninger som påvirker oss i samfunnet.

Tid: Torsdag 17. mars kl. 1900,
Sted: Litteraturhuset, Amalie Skram
Gratis
Arrangør: Ganesa forlag