Hyllet Hitler

Moteguru i hardt vært etter jødefiendtlige uttalelser

Verdenskjente John Galliano (50) er en av moteverdenens mest innflytelsesrike designere. Nå er han imidlertid i meget hardt vær etter at han nylig skal ha kommet med rasistiske og jødefiendtlige uttalelser under et barbesøk i Paris, skriver The Sun.

Hele opptrinnet ble filmet og lagt ut på The Suns nettsider. Videoen viser en tydelig beruset Galliano som sjokkerer sine medgjester med å si at han “elsker Hitler”. En skrekkslagen kvinne fikk beskjed av den Gibraltar-fødte designeren om “at folk som deg skulle vært døde i dag”

Ikke første gang

– Vi ble lamslått av Gallianos anti-semittiske kommentarer og ekle oppførsel. Han gjorde det klart til de italienske jentene som satt ved siden av meg at de ikke var velkomne og burde reist hjem. Dette var ren og skjær rasisme, fortalte mannen som tok opp videoen på mobil.
Ifølge The Sun er dette ikke første gang Galliano har kommet med hets mot folkegrupper i full offentlighet. Tidligere i vinter skal han på samme bar ha kommet med drapstrusler mot en 35-årig kvinne og hennes asiatisk-franske venn. 35-åringen sier hun ble kalt for ” skitten jødetryne”. 
Saken førte til at Galliano ble suspendert fra motemerket Dior. Nå er det også usikkert om han får stille under årets Paris Fashion Week etter denne kontroversen.