Kåret på nytt

«Vi hadde satt oss et nøkternt mål på 10.000 publikummere totalt, og det tyder alt på at vi har klart.» - Festivalleder Alexandra Archetti Stølen uttaler seg om publikumstall til Dagsavisen. Vår fotograf, Elena Prieto Landaluce, besøkte på årets Oslo World Music Festival flere konserter. Her bringer vi visuelle inntrykk fra hennes høyst hørbare opplevelser. Dessuten får du se bilder fra Barnas Verdensdager, tatt av deres egen fotograf Hilde Knutsen. Artistene og bandene vi ser er Bajo Fondo, som av festivalarrangørene beskrives som Latin-Amerikas svar på Gotan Project. Vi ser også bilder fra opptredenene til Cesaria Evora fra Kapp Verde, en veteran i verdensmusikken, og flamencosangeren Estrella Morente, som brakte spansk flamencosang til et større norsk publikum gjennom filmen “Volver” av Pedro Almodovar. Festivalen har i år (30.10-4.11.) har kunnet by på et rikt utvalg av populære og anerkjente musikere. Bak arrangementet står Rikskonsertene, og leder var Alexandra Archetti Stølen
For andre år på rad er Oslo World Music Festival kåret til en av verdens 25 beste internasjonale festivaler av det britiske magasinet Songlines, som regnes som et av de fremste innen omtale av verdensmusikksjangeren. – Vi er selvsagt utrolig glade og synes det veldig hyggelig å ha fått denne utmerkelsen, sier arrangementsansvarlig Maria Chrysostomidis […]

For andre år på rad er Oslo World Music Festival kåret til en av verdens 25 beste internasjonale festivaler av det britiske magasinet Songlines, som regnes som et av de fremste innen omtale av verdensmusikksjangeren.

– Vi er selvsagt utrolig glade og synes det veldig hyggelig å ha fått denne utmerkelsen, sier arrangementsansvarlig Maria Chrysostomidis til utrop.no.

Festivalsjef Alexandra Archetti Stølen oppgir programmet som grunn til kåringen.

Første kvinne og katolikk til å lede økumenikkarbeidet i Norge: nonne Else-Britt Nilsen.
Foto : katolsk.no

– Vi har i alle år klart å samle mange fantastiske artister fra hele verden i Oslo under samme festivaluke, sier hun.

Katolikk skal lede kristent rådsorgan

Nonnen Else-Britt Nilsen (64) ble 23. mars valgt til å lede Norges Kristne Råd, skriver Vårt Land. Rådet er Norges høyeste nasjonale for økumenisk samarbeid mellom ulike registrerte kirkesamfunn.

Nilsen trådte inn som nonne i Katarinahjemmet og avla sine første løfter i 1975. Hun har hatt flere prestisjefylte verv og stillinger. Fra og med høstsemesteret i fjor er hun professor II ved Menighetsfakultetet. Hun ble valgt til det nasjonale kirkeledervervet da Norges Kristne Råd var samlet til møte i Trondheim.

Hun blir historisk som første kvinne og katolikk til å lede rådet.

– Jeg takker for tilliten. Det som har skjedd i arbeidet for økumenikk og kristen enhet de siste årene, er nærmest et mirakel, sier Nilsen til avisen.