Han mener UNE gjør farlige feil

Slutter i UNE: Kåre Lode (67) sier de overordnende føringene strider mot det han ser på som allminnelige tanker om menneskeverd og menneskerettigheter.
Foto: sik.no
Kåre Lode (bildet) har sittet i Utlendingsnemda (UNE). Han er historiker og forsker med mer enn 30 års erfaring fra  Afrika. Nå vil han ikke sitte i UNE lenger. – Jeg har vært med på 30-40 saker i UNE. De gir ikke beskyttelse til folk som bør ha det. Det er fordi de er redd […]

Kåre Lode (bildet) har sittet i Utlendingsnemda (UNE). Han er historiker og forsker med mer enn 30 års erfaring fra  Afrika. Nå vil han ikke sitte i UNE lenger.

– Jeg har vært med på 30-40 saker i UNE. De gir ikke beskyttelse til folk som bør ha det. Det er fordi de er redd for at det skal komme for mange asylsøkere til Norge, sier han til Aftenbladet.

Terje Sjeggestad er direktør i UNE. Han mener Lode tar feil. – Lode har sittet åtte år i UNE. Hvorfor kritiserte han ikke UNE før? spør han.

Innvandrere fra EU kan søke om papirer på internett

Polens uavhengighetsdag er 11. november.

Stadig flere mennesker fra EU, særlig polakker, kommer til Norge. Nå kan de søke om papirer på internett. Da går det fortere å få arbeidstillatelse.

– Løsningen er lett å bruke, og den er veldig informativ. Når søknaden er sendt, får søkeren kvittering. Da er det bare for søkeren å gå til politistasjonen med nødvendige papirer, sier Aleksandra Kolenda udi.no. Kolendra jobber i konsulentfirmaet Polish Connection i Oslo.