Verdt å få med seg

Svart-kvit historie Då Nelson Mandela slapp ut frå fengslet, var Nadine Gordimer ei av dei fyrste han ønskte å møte. Den no 88 år gamle forfattaren har vore sentral i kampen mot apartheid både virket sitt som forfattar og som aktivist, og ho er eit viktig tidsvitne når Sør-Afrikas historie skal forteljast. På Litteraturhuset samtalar […]

Svart-kvit historie

Då Nelson Mandela slapp ut frå fengslet, var Nadine Gordimer ei av dei fyrste han ønskte å møte. Den no 88 år gamle forfattaren har vore sentral i kampen mot apartheid både virket sitt som forfattar og som aktivist, og ho er eit viktig tidsvitne når Sør-Afrikas historie skal forteljast.

På Litteraturhuset samtalar Gordimer med Jakob Lothe, professor i engelsk litteratur, om dei tinga vi ikkje visste om Beethoven, forfattarskapen og om dei endringane heimlandet har gått gjennom i hennar levetid.

Tid: Lørdag 21. mai kl. 1800
Sted: Litteraturhuset (Wergeland)
Inngang: 120 kroner

Fotoglimt fra reiser i Midtøsten

Fotoutstilling med foto fra Egypt, Israel, Palestina, Jordan, Libanon, Syria og Iran. Fotograf Thrond Berge Larsen.

Sted: Sagene Samfunnshus
Adresse: Kristiansandsgate 2 ved Sagene kirke
Dato: Hele mai 2011
Tid fra: 11:00

“Styrken av penselstrøk”

En salgsutstilling med moderne kalligrafikunst. Opplev kalligrafikunst der asiatiske kunsttradisjoner forenes med europeiske kunstteknikker, -der skrift og tegn utfolder seg sammen med tegninger i en komplementær harmoni.

Sted: Artista Cafe og Galleri
Adresse: Kadettangen 18, 1337 Sandvika (rett ved Kalvøya)
Dato: 14 april – 22. mai. 2011

Stovnersafari med Mala Wang-Naveen
I regi av Oslo Museum skal forfatter og journalist Naveen bidra til byvandring på Stovner tirsdag 14.juni klokken 18:00. Naveen er vokst opp på Stovner og vil bidra med egne erfaringer og en unik presentasjon av stedet.
Fremmøte: Stovner senter, inngangen ved Fossum kirke.
Pris: Gratis.