Rasist-tagging på flyktningbolig

 
Foto: Flickr
About Latest Posts Uzma Rana Latest posts by Uzma Rana (see all) Kampsport bidrar til kvinnefrigjøring - 03.11.2016 Tren kampsport! - 20.06.2016 Hvorfor må vi ta imam-kritikken i media? - 06.05.2016 Politiet etterforsker nå to tilfeller av rasist-tagging i Hedmark og Oppland. Et flyktningmottak og en russebuss er tagget med rasistiske ytringer og nazi-symboler. – […]

Politiet etterforsker nå to tilfeller av rasist-tagging i Hedmark og Oppland. Et flyktningmottak og en russebuss er tagget med rasistiske ytringer og nazi-symboler.
– Helt uakseptabelt, sier operasjonsleder Tom Erik Midthaug ved Vestoppland politidistrikt.
Jentene som eier bilen, har innvandrerbakgrunn. Politiet etterforsker begge sakene.
Foto : Flickr
Foto : Flickr
Foto : Claudio Castello

Mann uten oppholdtillatelse funnet
Like før klokka 04.00 natt til torsdag forrige uke stoppet politiet en bil ved Momarkenkrysset. I den danskregistrerte bilen var det tre somaliere. Føreren var dansk statsborger. Den ene passasjeren var blitt bortvist fra landet i slutten av mars. Den andre hevdet å være asylsøker i Norge, men hadde mistet idkortet. Sistnevnte hadde kaht på seg.

Betalte 7000 dollar for ståplass i trailer
Meksikansk politi fant tirsdag forrige uke 513 flyktninger klemt sammen inne i to semitrailere. Flyktningene var stuet sammen under umenneskelige forhold da lastebilene ble stanset i delstaten Chiapas, ikke langt fra grensa til Guatemala, melder nyhetsbyrået AP. Menneskene skal ha måttet stå oppreist inne i lasterommet for å få plass til alle.

Lønner seg, utfordringene til tross

– Forskjellighet og mangfold er viktige ressurser i arbeidslivet, mener Bjørn Ekelund (bildet), administrerende direktør i Human Factors.

Ekelund er organisasjonsforsker og psykolog. Han fremhever mangfold som viktig i en stadig mer kompleks og global jobbvirkelighet. Forutsetningen er at man vet å bruke mangfoldet på riktig måte. Her går det på å skape gode relasjoner og være tålmodige i læringsprosessen, sier Ekelund til utrop.no.