Verdt å få med seg

Folkemøte: Kan det nye samholdet overleve innvandringsdebatten?
Oslo Museum og Antirasistisk Senter inviterer til et åpent folkemøte onsdag 7. september klokken 17.00-18.30 i Frognerparken om Norge og norsk offentlig debatt etter 22. juli.
Debatten vil fokusere på hva som skjedde i de timene vi ikke visste hvem som hadde utført terrorhandlingene, hvordan holdningene endret seg etter at vi fikk ny informasjon – og hva som skal til for å kunne bruke det nye samholdet på en konstruktiv måte fremover.
Ordstyrer: Kari Helene Partapuoli, leder, Antirasistisk Senter.
Panelet: Kristin Clemet, daglig leder, Civita. Hadia Tajik, stortingsrepresentant (Ap). Heidi Nordby Lunde, samfunnsdebattant, blogger og politiker (H). Knut Kjeldstadli, professor i historie, UiO. Tina Shagufta Kornmo, leder i nettverket Likestilling, Integrering, Mangfold (LIM). Pål Gulbrandsen, professor i psykiatri, UiO.

Latino Cruise 2011
Velkommen til 24-timers Latino Cruise 17.-18. september!

Stena Line, Club Mango & Danseglede presenterer Latino Cruise 2011! Vi kan love topp stemning på 3-4 dansegulv med massevis av knallartister live på musikk & dans, samt et knippe glimrende DJs som løfter latinopartyet til nye høyder!

Artistinformasjon slippes fortløpende de nærmeste dagene. Booking av reisen inkludert underholdning gjøres på http://www.stenaline.no/ eller telefon 02010.

Kurs i interkulturell kommunikasjon og bruk av tolk
Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) i samarbeid med Barns Beste inviterer til kurset «Interkulturell kommunikasjon, holdninger og bruk av tolk i arbeid med personer med etnisk minoritetsbakgrunn». Kurset avholdes den 15. september ved undervisningsbygget, Sørlandet sykehus HF, Kristiansand S.
Kurset dekker temaer som angår: 
– Kommunikasjonsproblemer i møte med personer med fremmedspråklig bakgrunn
– Kommunikasjonsproblemer knyttet til forestillinger og antakelser.
– Sammenheng mellom kommunikasjon og holdninger.
– Bevissthet om egne holdninger og reaksjoner.
– Kulturforståelse, kulturkompetanse og kultursensitivitet.
– Yrkesetiske retningslinjer for tolker og mulige kommunikasjonsproblemer og utfordringer ved bruk av tolk.
Målgruppe: Seminaret er nyttig for alle. Helse- og sosialarbeidere som har kontakt med eller arbeider med personer med fremmedspråklig og fremmedkulturell bakgrunn, psykologer, leger, barnevernspedagoger, sosionomer, sykepleiere, lærere, ansatte på asylmottak, omsorgssentre, NAV, BUP, fritidsklubber osv.
Pris: 800,- kr, inkludert en enkel lunsj.

Obama etter Osama foredrag ved Tariq Ali
Ti år etter 11. september 2001 står den arabiske verden i brann, USA har fått ny president og Osama bin Laden er drept. 
Den britisk-pakistanske intellektuelle Tariq Ali er en av de mest brukte foredragsholderne og kommentatorene i verden i dag. Ali har tidligere deltatt på Litteraturhusets Saladindager, blant annet som forfatter av stykket Ørkenstormer, som han skrev sammen med Thorvald Steen. I høst er han aktuell med en oppdatert utgave av The Obama Syndrome, som også oversettes til svensk. 
På Litteraturhuset holder han et originalforedrag der han oppsummerer de siste ti årene og særlig ser nærmere på utviklingen etter at Obama ble valgt til president.
Tid: 19. september kl. 1900.