Mester i inkludering

Prosjektleder: Tamseela Afzal er alene om jobben med å hjelpe innvandrerkvinner inn i arbeidslivet

Tamseela er to ting på én gang: både en god gammeldags ildsjel og en typisk representant for det nye, profesjonaliserte organisasjonslivet. I tillegg til sitt brennende engasjement kan den unge prosjektlederen nemlig vise til en grad i ledelse og markedsføring fra universiteter i Norge og England.

Siden mai har Oslo-jenta med pakistansk bakgrunn vært leder for inkluderingsprosjektet til Vålerenga Fotball (VIF). Prosjektet retter seg særlig mot fattige minoriteter.

Inkluderingsprosjektet hjelper blant annet barn fra familier med dårlig råd. Hvordan finner dere fram til barn som trenger hjelp?

Foto : Privat

Vi kan for eksempel tilby å bidra økonomisk til idrettsutstyr eller dekke kostnadene til en tur med idrettslaget til Danmark.

– Vi har tett kontakt med lagledere i de lokale idrettslagene og Nav i nærområdet. De tipser oss om barn eller familier som har kommet til dem og fortalt at barna ikke kan være med på trening eller turer fordi de sliter økonomisk. Da kan vi for eksempel tilby å bidra til å betale for idrettsutstyr eller dekke kostnadene til en tur med idrettslaget til Danmark eller en by i Norge.

Hvor får dere pengene fra?

– Vi har finansiering fra Gjensidige-stiftelsen. Foreløpig har vi midler i tre år. Men vi vil selvsagt at prosjektet skal drives fast. Det vet vi det er behov for.

Dere startet nylig en nettverkskafé for kvinner. Hva er tanken bak dette prosjektet?

– Meningen er å gi minoritetskvinner et møtested i nærmiljøet. Tilbudet er spesielt ment for kvinner som for tiden står uten arbeid, og som har behov for å skape seg et nettverk. Vi kombinerer dette med trening og foredrag om kosthold. Sistnevnte skjer i samarbeid med Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS).

Hvordan har dere gått fram for å informere om kvinnekafeen?
– Jeg føler vi har vært overalt! Vi har snakket med folk og delt ut informasjon på skoler, hos Senter for flyktninger og innvandrere i Gamle Oslo (SeFi), hos Ny Sjanse, hos Introduksjonsprogrammet og på diverse markeder og møteplasser. Det er viktig for oss at så mange kvinner som mulig vet om og benytter seg av tilbudet. Her får de verdifull informasjon om hvordan de kan skape seg en fremtid i Norge.

Om Tamseela

Alder:                       28
Vokst opp:             På Grünerløkka og Ellingsrud i Oslo
Bor:                         Lørenskog (mye roligere og mer behagelig enn byen!)
Utdanning:            BA of Management fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og  University of Hertfordshire i                                      England
Yrke:                       Prosjektleder for inkluderingsprosjektet til Vålerenga Fotball (VIF)
Positive sider:     Sosial, utadvendt og målbevisst
Negative sider:    Liker ikke edderkopper