Ønsker diskrimineringsvern i Grunnloven

 
Foto: Fotofaksimile
Likestillingsombud Sunniva Ørstavik ønsker en oppdatert anti-diskrimineringslovgivning i Grunnloven. Det sa hun på et seminar på Litteraturhuset nylig. Ørstavik mener dette er en del av en viktig diskusjon om lovtilpasning. – Uavhengig av hvordan dette skjer, bør revisjonen av Grunnloven medføre et styrket diskrimineringsvern, sa Ørstavik. La ut skytevideo på Youtube En video datert 22. […]

Likestillingsombud Sunniva Ørstavik ønsker en oppdatert anti-diskrimineringslovgivning i Grunnloven. Det sa hun på et seminar på Litteraturhuset nylig.
Ørstavik mener dette er en del av en viktig diskusjon om lovtilpasning.

– Uavhengig av hvordan dette skjer, bør revisjonen av Grunnloven medføre et styrket diskrimineringsvern, sa Ørstavik.

La ut skytevideo på Youtube

Foto : Flickr

En video datert 22. august på nettstedet YouTube under tittelen «Jihad Norge» viser en mann som  skyter med gevær. Mannen på videoen er mest sannsynlig Mohyeldeen Mohammed, som hadde lastet opp videoen på sin egen profil, med beskrivelsen «skytetrening». Mohammed ble kjent etter at han uttalte på en demonstrasjon i Oslo at faren var økt for hendelse tilsvarende 11/9 i Norge. Videoen er nå fjernet fra Youtube.

Foto : CF Wesenberg

Innvandrer til Svalbard

Foto : Universitetet i Bergen

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at utlendinger sto for to tredjedeler av økt innbyggertall til Svalbard. Det har kommet 41 nye utlendinger til den norske bosetningen. Den største gruppen er thailendere på 103 bosatte, etterfulgt av 75 svensker og 36 russere.

Kritiserer Høyres leder

– Høyreleder Erna Solberg mangler respekt for tredelingen av vår statsmakt når hun vil påvirke påtalemyndighetene og domstolene til å utlevere mulla Krekar. Det skriver professor emeritus Edvard Vogt i en kronikk i studentavisen På Høyden.

– Høyres leder Erna Solberg har vunnet mange stemmer for sitt parti ved sine iherdige forsøk på å få Krekar utlevert til en sikker død i Irak, skriver han.