Verdt å få med seg

Verdenspremiére på dokumentarfilmen «Døden i Camp Delta» av Erling Borgen
Hva skjedde egentlig med Yasser al-Zahrani, den 22 år gamle Guantanamofangen som ble funnet død i sin celle om natten den 9 juni 2006? Ble han drept eller tok han selvmord? Hvorfor døde han? Hvem var han som person?
I filmen Døden i Camp Delta intervjuer den prisbelønte dokumentarfilmskaperen Erling Borgen den døde Guantanamofangens far og medfanger.

Filmen vises for første gang på Saga Kino den 5 oktober kl 18.00. Gratisbilletter til veredenspremieren bestilles her: [email protected]

Orientalismen- det uærlige blikket
Berit Thorbjørnsrud er førsteamanuensis ved Institutt for kulturstudier i Oslo og har skrevet forord til den norske oversettelsen av Orientalismen, skrevet av Edward Said i 1978, en bok som slo ned som en bombe i akademiske kretser og har nå klassikerstatus. På Litteraturhuset snakker hun om boka som forandret så mye, og ser på tekstens gyldighet i dag. For, hvor mye er egentlig endret?
Tid: 8. oktober kl. 1500, i Wergeland (Litteraturhuset).
Arrangør: Litteraturhuset.

Gratis inngang!

Kommer vi over det – eller bare forbi?
Etter 22.juli lever mange med sorg og fortvilelse. Svært mange unge er direkte berørt, enda flere er sterkt påvirket av tragedien. Når barn og unge trenger hjelp etter traumatiske opplevelser, må vi vite hva vi skal gjøre og si?
Innledning: Helen Johnsen Christie, psykolog og traumespesialist. Så etterfulgt av diskusjon og kaffe.
Tid: 10. oktober kl. 1730, Nedjma
Gratis inngang!
En litterær dag i Oslo- «Shubby enlightenment»

Stecak- Foreningen for unge fra Bosnia-Hercegovina i Norge- ønsker dere velkommen til et spennende arrangemen. Bli kjent med bosniske og norske forfattere, kunstnere og musikere!

Moderator: Bekim Sejranovic (vinneren av ‘Mesa Selimovic’ -prisen i 2008).

Tid: 08.10, kl. 13.00-18.30.
Sted: Lakketorget Musikkscene, Lakkegata 55, Oslo
Velkommen!