Kristen iraner får bli i Norge

 
Foto: Privat
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 En iransk asylsøker som etter planen skulle sendes ut av Norge har fått opphold, skriver VG.  Utlendingsnemnda snudde i hastebehandlingen […]

En iransk asylsøker som etter planen skulle sendes ut av Norge har fått opphold, skriver VG. 
Utlendingsnemnda snudde i hastebehandlingen av mannens sak etter å ha tatt hensyn til at iraneren kom ut som homofil, og i tillegg konverterte til kristendommen. Fredag kveld fikk mannens advokat Amir Mirmotahari resultatet av hastebehandlingen i en full nemnd.
Ana Isabel Taylor Lopez er blitt valgt inn i kommunepolitikken i Telemark. Hun akter å kjempe for genuin integrering, og understreker at det innebærer å se hele befolkningen, innvandrere og nordmenn, som en helhet.
– Han er veldig glad og lettet over å ha blitt hørt. Jeg skal opp på Trandum nå ganske snart for å hente ham, forteller Mirmotahari til NTB.

Finn “middelveien” i integreringsdebatten

Norsk integreringspolitikk og identitetsdebatt må å finne en “gylden middelvei” for å inkludere alle i en ny “vi”-identitet, mener samfunnsdebattanter i kjølvannet av 22. juli. Leder i Minoritetspolitisk Tenketank, Linda Alzaghari (bildet), er skeptisk til både assimilering og multikulturalisme. 
– Vi kan kreve av lovlydighet av borgerne, men ikke at alle skal være like kulturelt sett. Multikulturalisme baserer seg på at grupper skal ha forskjellige rettigheter i kraft av sin annerledeshet. Utfordringen er å gi alle de samme mulighetene til å lykkes, og de samme forpliktelsene overfor fellesskapet.

Foreslår å kombinere utlendingsnemd og asyldomstol

Rødt mener at prinsippene om rettssikkerhet, effektiv saksbehandling og legitimitet ikke er godt ivaretatt i dagens system for utlendingssaker og foreslår en helt ny ordning.
– Vi mener den beste måte å styrke rettssikkerheten på, er å opprette en egen asyldomstol. Asyldomstolen kunne behandle beskyttelsessaker, mens en forvaltningsorgan organisert som dagens UNE skal fortsette å behandle visumklager, saker om opphold og jobb, utvisninger og familiegjenforeninger, skriver Rødts Ana Lopez Taylor (bildet) i en innstilling til Justisdepartementet.

Øker UDI-bevilgninger for å få ut flere
Regjeringen øker bevilgningen til politiet for å videreføre det økte tallet på tvangsutsending av personer med ulovlig opphold i året som kommer. 
– Årsaken til at returene er blitt mer ressurskrevende, er at vi returnerer personer uten lovlig opphold i Norge over lengre avstander. Det betyr at vi ikke sender dem til andre europeiske land, men til hjemlandet, sier justisminister Knut Storberget til nettsiden regjeringen.no.