Norske muslimer mot dødsstraff for homofili

Ofte hører vi om norske homofile muslimer som utsettes for sterk trakassering. 18-årige Ahmad Ali fra Hadeland sier det er mulig å være både muslim og åpen homofil.
Foto: Flickr.com
De fleste norske muslimer ønsker ikke dødsstraff for homofili, verken i Norge eller noen andre land i verden. Det viser en undersøkelse laget av det flerkulturelle magasinet Blend Blend spurte hva respondentene syns om dødsstraff for homofili innen islam. De fikk rundt 500 svar på undersøkelsen. Undersøkelsen viste at et flertall (cirka 70 prosent) av […]

De fleste norske muslimer ønsker ikke dødsstraff for homofili, verken i Norge eller noen andre land i verden. Det viser en undersøkelse laget av det flerkulturelle magasinet Blend

Blend spurte hva respondentene syns om dødsstraff for homofili innen islam. De fikk rundt 500 svar på undersøkelsen.

Undersøkelsen viste at et flertall (cirka 70 prosent) av norske muslimer ikke ønsker at homofili skal kunne straffes med døden. Nærmere 20 prosent av disse ønsker en reform av islam på dette punktet. De svarer altså at muligheten for dødsstraff for homofili må avskaffes i islam.

Undersøkelsen avslører samtidig at 14 prosent av norske muslimer som besvarte undersøkelsen ønsker å innføre dødsstraff for homofili i Norge.