Verden Rundt

Serbia:

Homoparade forbudt

I frykt for bråk besluttet serbiske myndigheter ikke å gi tillatelse til den årlige homoparaden i Beograd. Beslutningen ble tatt av landets nasjonale sikkerhetsrådet, melder serbisk fjernsyn. 
Årsaken er at man er redd ultranasjonalister og høyreorienterte grupper vil bruke anledningen til å angripe utenlandske forretninger og ambassader. Fjorårets parade endte opp med flere titall skadde politimenn og gatekamper i store deler av den serbiske hovedstaden.
– Jeg er enig i at paraden forbys, for dette er en skam som krenker menneskelig verdighet, uttalte overhodet for den serbisk-ortodokse kirken, patriark Irinej, til statskanalen RTS.

Zambia:

Homoer til Sverige for å lære lobbyvirksomhet

En gruppe zambiske homofile og lesbiske aktivister har vært på advocacy-trening i Sverige, skriver nettavisen Zambian Watchdog. 
Opplæringen, som foregikk i tre uker, ble sponset av den svenske Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transseksuelle (RFSL), og den svenske internasjonale utviklingssamarbeidet Agency (SIDA). Homofili og alternativ seksualitet er fortsatt et tabubelagt tema i det zambiske samfunn og homofile handlinger innebærer strafferettslig ansvar.
– Hovedformålet med opplæringen i Sverige er å hjelpe aktivistene med å kjempe for sine rettigheter og for avkriminaliseringen av homofili i Zambia, sier en av seminardeltagerne til Zambian Watchdog. 

USA:

Barn av homofile fattigere

Barn som vokser opp i familier med lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede foreldre har større sannsynlighet for å leve i fattigdom, viste en rapport utgitt nylig av Family Equality Council and Center for American Progress, skriver nyhetsbyrået Reuters.
Anslagsvis to millioner barn fra alle etniske grupper blir oppdratt i slike husholdninger, heter det i rapporten. Barna er like friske og veltilpassede som sine jevnaldrende oppdratt av heteroseksuelle foreldre, men står langt svakere økonomisk.
– Årsaken er først og fremst mangelen på føderal anerkjennelse av likekjønnede ekteskap. Igjen fører dette til at familier med homofile foresatte har høyere skattebyrde og sporadisk eller ingen tilgang til helseforsikring og sosialhjelpsprogrammer, sier Jennifer Chrisler, formann i Family Equality Council and Center for American Progress til Reuters.

India:

Ugunstig å stoppe homo-turisme
India vil tape økonomisk hvis landet ikke tilrettelegger for besøkende med annen legning enn heterofil, uttalte eksperter under en internasjonal turismekonferanse avholdt nylig i Goa, skriver nyhetsbyrået Press Trust of India.
Thomas Bomkes, administrerende direktør i München-baserte Diversity Tourism, sa det var urettferdig å sette likhetstrekk mellom vanlig vestlig homo-turisme og pedofili eller sex-turisme.
– Jeg synes det er opp til den indiske turistnæringen å være inkluderende. Hvis ikke, vil homofile turister finne seg andre steder, sa han til Press Trust of India.