Nekter å vise frem medlemslister

Kontantstøtten for 2012 er foreslått økt gjennom statsbudsjettet.
SOS Rasisme avviste i dag å legge sine medlemstall for 2005 og 2006 frem for retten.
0Shares
Landsrådet for Norges Barne- og ungdoms- organisasjoner (LNU) har saksøkt SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner, etter mistanker om omfattende medlemsjuks og misbruk av pengestøtte, skriver dagbladet.no.
I dag skulle medlemslistene for 2005 og 2006 legges frem i retten. LNU mener SOS Rasisme bevisst holder tilbake, for å hindre kontroll av organisasjonens reelle medlemstall og pengebruk.
– Jeg har aldri fra noen organisasjon opplevd maken til negativ holdning. SOS Rasisme har ikke på noe tidspunkt ønsket å bidra til å oppklare eventuelle misforståelser. Det kan ikke oppfattes annerledes enn at de aktivt trenerer fordi det er noe man ønsker å skjule, sa Thue til dagbladet.no.
“Feil” innsyn?
LNU har fått innsyn i medlemslister fra 2007 og 2008 som inneholder ca. 80.000 navn. SOS Rasisme mener innholdet i disse, som ble lagt fram i retten denne uka, ikke er relevant for rettssaken. Listene som de ser på som relevante, vil de imidlertid ikke gi fra seg.
– Her kan det se ut som LNU selv har bommet. De har bedt om å få medlemstallene for 2007 og 2008. Men grunnlaget for støtten som ble utbetalt i 2008 er jo medlemstallene fra 2005 og 2006, sier SOS Rasismes advokat i saken, Peter Skarbøvig, til dagbladet.no.