Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Slår på stortromma med Shabana-prisfest - 24.04.2024 – Hærverk møtt med motstandskraft og støtte - 24.04.2024 Tyrkia markerte Holocaust Som det første muslimske landet i historien markerte Tyrkia i slutten av januar drapene på seks milloner […]
Tyrkia markerte Holocaust
Som det første muslimske landet i historien markerte Tyrkia i slutten av januar drapene på seks milloner jøder under andre verdenskrig, skriver den engelskspråklige avisen Today`s Zaman.
Tyrkiske tjenestemenn holdt en seremoni på Neve Shalom-synagogen i Istanbul og statskanalen TRT viste filmen Holocaust-filmen “Shoah”.
– Vi håper denne minnedagen leder oss til mer gjensidig forståelse, toleranse og sameksistens, og lærer oss å bekjempelse rasisme, fremmedfrykt og anti-semittisme, skrev det tyrkiske utenriksdepartementet i en uttalelse.
Kristenhat øker i Indonesia
Antallet voldsepisoder mot kristne i verdens mest folkerike muslimske land fordoblet seg nesten i løpet av 2011, skriver nettstedet compassdirect.org.
Vest-Java er delstaten med flest voldsepisoder, ifølge den islamske borgerrettsorganisasjonen Wahid Institute.
– Her har vi å gjøre med delstatsmyndigheter som har institusjonalisert religiøs rasisme, samt et sterkt innslag av fundamentalistiske grupper som tradisjonelt har hatt stor oppslutning blant mange vest-javanesere, ifølge en talsperson fra Wahid Institute.
Feildeportert til Colombia
15 år gamle Jakadrien Turner ble deportert ut av USA i mai i fjor etter å ha oppgitt falskt navn og alder da hun ble tatt for et butikktyveri i Houston. Uten tidligere straffehistorie eller alternativ identifikasjon på jenta, antok de at hun var en 21 år gammel kriminell fra Colombia og startet deportasjonsprosessen, skriver Houston Chronicle.
Etter avklaring i saken er hun tilbake i USA- og med familien. Talsmann for USAs immigrasjonskontor, Carl Rusnok, sier de tar hendelsen svært alvorlig og “øyeblikkelig iverksette full etterforskning av saken”