Fredrikstad sier nei til flere flyktninger

Fredrikstad mener kommunen taper penger på flyktninger.
Foto: World Relief Spokane
Staten ønsker at Fredrikstad skal ta imot 85 nye flyktninger i år. Men bystyret sier nei. Saken begynte i mars i fjor. Da bestemte bystyret i mars en treårig avtale om flyktninger. Kommunen skulle motta 40 voksne flyktninger hvert år i 2011, 2012 og 2013. I tillegg skulle  Fredrikstad bosette ti mindreårige flyktninger årlig i […]

Staten ønsker at Fredrikstad skal ta imot 85 nye flyktninger i år. Men bystyret sier nei.

Saken begynte i mars i fjor. Da bestemte bystyret i mars en treårig avtale om flyktninger. Kommunen skulle motta 40 voksne flyktninger hvert år i 2011, 2012 og 2013. I tillegg skulle  Fredrikstad bosette ti mindreårige flyktninger årlig i 2012 og 2013.

Men bare et halvt år senere kom det et nytt brev fra IMDI. De ville at Fredrikstad skulle ta imot enda flere, skriver Fredrikstads Blad.

Fremskrittspartiet (Frp) mener kommunene får for lite penger til å bosette flyktninger.

– Vi kan ikke leve med dette mer. Vi taper millioner på å fortsette med bosetting av flyktninger, sier Bjørnar Laabaks fra Frp.

Også rådmannen i kommunen argumenterer mot å ta imot flere.

– Hvis Fredrikstad kommune skal bosette flyktninger på en god måte, mener vi at Fredrikstad ikke har kapasitet til å gjøre som IMDI vil og bosette flere enn allerede avtalt for 2012, sier rådmannen.