Verden Rundt

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vant frem mot utestengelse av Facebook-gruppe - 22.04.2024 Skeivhet, identitet og invidualitet - 22.04.2024 Ny forskning: : Troende muslimer får bedre helse - 22.04.2024 Storitannias ambassadør med Twitter-blemme Jonathan Benjamin, britisk ambassadør i Chile, tabbet seg ut da han i forkant […]

Storitannias ambassadør med Twitter-blemme

Jonathan Benjamin, britisk ambassadør i Chile, tabbet seg ut da han i forkant av VM-kvalifiseringskampen mellom Chile og Argentina, twitret satirisk om sistnevntes nederlag i Falklandskrigen, melder radiokanalen Bio Bio. 

Episoden gikk ikke upåaktet hen i det populære sosiale mediet, og flere av ambassadørens følgere kom med kritiske bemerkninger.

– Herr ambassadør, dette her er smakløst og sårende overfor våre naboer i øst. Jeg ser ingen behov for å komme med den samme sjåvinismen på lik linje med de verste nasjonalister i Chile, svarte eks-ministeren Pablo Bello, som er en av de som følger ambassadøren på Twitter.

En angrende Benjamin så til slutt ingen annen løsning enn å slette tweeten og komme med en offisiell beklagelse.

– Jeg mente ikke å fornærme noen. Jeg har stor respekt for Argetninas landslag og mine argentinske venner, skrev han på sin Twitter-side.

Kristne sudanere fraktes i sikkerhet

Siden Sør-Sudan ble erklært selvstendig i juli 2011 har dette skapt utfordringer for kristne med sør-sudansk opprinnelse bosatt i det muslim-dominerte Sudan. 8. april i år fikk 350.000, flesteparten kristne, fradratt statsborgerskapet sitt i Sudan, og bor dermed ulovlig i landet.

Nå har den britiske, kristne hjelpeorganisasjonen Barnabas Fund satt i gang en omfattende operasjon for å bringe de kristne i Sudan i sikkerhet. 492 kristne har så langt blitt transportert med charterfly fra Khartoum i Sudan til Juba i Sør-Sudan.

– Vi har planer om å transportere totalt 2 000 kristne, det vil si at vi har 1 508 mennesker igjen å flytte, sier Jennifer Ivers, kommunikasjonsarbeider i Barnabas Fund, til Dagen.

Økt antisemittisme

Stadig flere angrep på jøder, skriver nyhetsbyrået JTA News.

I forrige uke rapporterte det jødiske samfunnet, SPCJ at det ble i løpet av årets første måneder ble rapportert hele 45 prosent flere antisemittiske episoder i forhold til samme tid året før. En gjennomgående trend er, ifølge SPCJ, at folk som har et typisk utseende blir angrepet på gaten eller t-banen. Nylig ble blant annet en 52-åring slått bevisstløs på en t-banestasjon i Paris like før høytiden Rosh Hashana.

– Vi ser helt klart tendenser at disse menneskene blir angrepet for sin religiøse og etniske tilknytning, sier Sammy Ghozlan, leder i den antirasistiske organisasjonen BVNSCA.

Srilankiske menneskesmuglere truet journalist

En australsk journalist med tamilsk opprinnelse har blitt truet med bortføring og drap etter å ha avslørt en smuglerliga som opererte i delstaten New South Wales, skriver Tamilsyndey.com

Smuglerne samarbeider med srilkankiske paramilitære, som igjen har sterke forbindelser med regjeringen i Colombo. Journalisten, som jobber for den tamilskspråklige avisen Sudaroli i Sydney skal ha blitt konfrontert av gruppen på tre menn utenfor sitt hjem.

– Vi skal ta deg, kona di og resten av familien din, skal mennene ha sagt truende.

Journalisten har nå politianmeldt hendelsen.