Film: Utrop anbefaler

No, en dramatisk film om kampen om stemmer.
Foto: Arthaus
Stikkordet denne gangen er rare historier.
No (2012)
Året er 1988, og regissør Pablo Larraín tar oss med til Chile der det skal avholdes en folkeavstemning om diktaturet til Pinochet skal fortsette eller ikke. 
I sentrum av begivenhetene finner vi René (Gael García Bernal kjent fra Motorsyklistens dagbok) som er ansatt i et reklamebyrå. Han skal lage en reklamekampanje for nei-siden og dermed ende diktaturet. Sjefen hans derimot jobber for ja-siden. Felles for dem begge er at de har 15 minutter på 27 kvelder til å overbevise befolkningen om å stemme på sitt alternativ, og dermed forandre historien. 
Larraín har brukt tidsriktige kameraer til innspillingen, som gjør at overgangen mellom arkivmateriale og film sømløs. Det skaper en film som vil få deg til å gråte, le og tenke. Det er med andre ord god grunn til at filmen skal kjempe mot Kon-Tiki under Oscar-utdelingen.
 
Premiere: 08.02.2013
 
Vishwaroopam (2013)
I denne komedien møter vi Nirupama og Vishwanath som lever et rolig liv sammen. En dag bestemmer Nirupama seg for å skille seg fra sin mann og å jobbe seg dypere inn i doktorgraden sin. Men først må hun finne sin manns svakheter slik at hun kan skille seg. Løsningen blir da å ansette en privatdetektiv som skal følge ham rundt, men det detektiven finner snur, alles liv på hodet. 

Kamal Hassan presenterer en underholdende film, og i hovedrollene finner vi Pooja Kumar og Kamal Hassan, som også har regien.

Premiere: 25.01.2013
 
Kanna Laddu Thinna Aasaiya (2013)
Vi møter de tre skjørtejeger-vennene Kaliyaperumal, Power Kumar og Shiva som kaster bort dagene sine med å drive dank. Men når den vakre Sowmiya flytter inn i nabohuset til Shiva, og alle tre vennene forelsker seg i henne er det duket for forviklinger og mye humor.

Denne tamilske komedien er laget av regissør K. S. Manikandan og i hovedrollene finner vi blant annet N. Santhanam, Srinivasan og Vishakha Singh.
 
Premiere: 18.01.2013