Et alternativ til den usunne hurtigmaten

Obento, et lite stykke Asia

I tillegg til mat og drikkevarer kan du kjøpe fine fat som kan heve matopplevelsen hjemme.
Foto: Alejandro Decap
Ekte japansk mat i Oslo, som smaker godt og ikke koster skjorten.

Hurtigmatmarkedet er i vekst vårt stadig mer hektiske land. Vi løper fra jobb, til møter, til trening og til familie. Når man er sulten og i farta, er det likevel begrensede matmuligheter. Man har Narvesen med sine smakløse pølser, man har kebabsjapper som inneholder mer enn bare hest, og usunne burgere fra de store kjedene. 
 
Det blir ikke servert sushi hos Obento, men om du virkelig har lyst selger de sushi-set slik at du kan lage det hjemme.
Foto : Alejandro Decap

Risen er nydelig, og jeg vet med meg selv at jeg virkelig trenger å spørre hvordan de lager den.

 
Men fortvil ikke! For noen måneder siden åpnet Obento. Her får du servert mat fra Japan og Thailand i et lite og trivelig lokale øst i Oslo sentrum. Til forskjell fra det som er vanlig i Oslo, er maten laget av personer som kommer fra de respektive landene.
 
Det er mulig å se et hint av Japan i lokalene, om man først ser etter.
Foto : Alejandro Decap
 
Klassisk
For anledningen prøvde Utrop to klassiske japanske retter, gyoza som er en stekt dumpling med kjøtt, og kylling teriyaki som er kylling, paprikabiter og purreløk på spyd stekt med en salt teriyaki-saus. Begge rettene ble servert med ris med sesamfrø, og en salat med blant annet kål og gulrøtter. Alle rettene hos Obento koster 95 kroner.
 
Mannen bak kassen, som er en av eierne, tar alle imot med et smil når de kommer inn.
Foto : Alejandro Decap
 
Gyozaen var dessverre ikke mye smak i. Ut ifra smaken å dømme har kjøttet blitt kjørt gjennom mikser, med olje som har drept smaken før den kunne komme fram.
 
 
 
Kylling teriyaki-en
Maten kommer i en hendig liten beholder, så om lysten faller for å spise ute sier man ganske enkelt ifra. To sekunder etterpå så har maten din fått et lokk og du kan nyte en deilig rett ute i sommersolen.
Foto : Alejandro Decap
var derimot nydelig. Det er fort gjort å drukne kyllingsmaken med sauser og krydder, men her har de vært flinke, slik at sausen og kyllingen blander seg harmonisk. Risen er nydelig, og jeg vet med meg selv at jeg virkelig trenger å spørre hvordan de lager den. 
 
Det tar kort stund fra du bestiller maten til den begynner å bli laget.
Foto : Alejandro Decap
 
Hurtigmat
Det er ikke slik at du kommer til å si «herre min hatt, om jeg møter Alejandro så må jeg si takk for denne maten er det beste jeg har spist» men det er et mye bedre alternativ en andre hurtigmat-steder.
Maten kommer raskt, servicen er god, og om du liker det du spiste så selger de både matvarer og sausene i samme lokalet.
 
Obento serverer skikkelig japansk mat, uten å ty til å servere klisjeen sushi, og er et velkomment avbrekk der alt ser ut til å bli standardisert og like smakløst rundt om i Oslo. Absolutt verdt prisen, og du løper videre, hvor enn du nå skal, mett.