- Norskfødte innvandrere opplever mer diskriminering - 08.10.2024
- FNs internasjonale eldredag feiret på Mangfoldshuset - 07.10.2024
- Lager nyheter for ukrainske flyktninger - 07.10.2024
– Langvarig militærintervensjon i Mali
Tidligere britisk ambassadør i Algerie, Graham Hand, snakker med den russiske TV-kanalen Russia Today om situasjonen i Nord-Afrika i etterkant av terroraksjonen og gisseldramaet ved oljeanlegget In Amenas tidligere denne måneden. Hand mener terroren har sammenheng med vestlige lands militærintervensjon mot de ekstreme islamistgruppene i Nord-Mali som symatiserer med gruppene som utførte aksjonen i Algerie. Han mener intervensjonen kan bli langvarig.
Se videoen her
Etiopisk-jødiske dansere på USA-turne
Nir Elazar bor i Rehovot i Israel, og har familiebakgrunn fra Etiopia. Elazar er leder en flerkulturell dansegruppe, som inkluderer både etiopiske, vestlige og israelske kulturuttrykk i repertoaret.
– Vi blander litt herfra og derfra. Alt fra tradisjonelle etiopisk bryllupsdanser til ballett, sier han.
Se videoen her
– Tragisk for nederlandsk fotball
Den lille byen Almere er i sorg etter at en 41-årig linjedommer ble myrdet etter en fotballkamp mellom to lokale lag. Guttene som er siktet for ugjerningen, er i alderen mellom 15 og 16 år, og alle har familiebakgrunn fra Marokko. Ugjerningen skal ha skjedd i sinne og frustrasjon over 41-åringens dømming, og har møtt fordømmelse fra både politikere og folk som står nederlansk fotball nært.
– Hendelsen er ikke bare tragisk for oss, men for nederlandsk fotball, sier talsmann for fotballklubben Buitenboys, Marcel Oost til BBC News.
Se videoen her
Beskylder Kina for grensearroganse
Sør-Kinahavet har vært en konfliktområde mellom Kina og Filippinene helt siden marinefartøy fra begge land kom i klammeri med hverandre i fjor sommer. I år skal grensedisputten opp i den internasjonale domstolen i Haag for å få en oppklaring i saken. I videoen klager juridisk representant for Palawan-provinsen, Rolando Bonoan, over det han ser på som en overlegen kinesisk holdning.
– Vi føler at våre grenser og vår suverenitet blir krenket.
Se videoen her
– Vi har alltid ønsket fred
Nederlandske Tanja Neumeijer (34) sympatiserte med FARC-geriljaen, og dro for over ti år siden til Colombia for å kjempe på deres side. I et intervju med Russia Today sier bevegelsens mål er “sosial rettferdighet”, og at grunnen til den langvarige konflikten er colombianske myndigheters “fiendtlige og ekskluderende tilnærming”.
Se videoen her