En halv million utlendinger i norsk jobbkø

 
Foto: jucan.no
I de siste seks årene har nesten 500.000 utlendinger søkt jobb hos Norges største og mest attraktive arbeidsgivere. Ifølge jucan.no har antallet søkere blitt tredoblet i løpet av finans- og eurokrisen.

Nye tall viser en arbeidsledighet på over 11,8 prosent for landene som er del av Eurosamarbeidet. Erik Spade (bildet), portalansvarlig i jucan.no, sier at Jucans kunder opplever en betydelig vekst i antall interesserte til stillinger de har ledig.

– Interessen gjelder både jobb i Norge og i utlandet, skriver Jucan i en pressemelding.

Den nyutviklede stillingsportalen har til enhver tid flere tusen ledige stillinger i inn- og utland, fra de 1000 norske virksomhetene som benytter seg av tjenesten.. Dette er stillinger som tidligere kun var tilgjengelig på den enkelte arbeidsgivers nettside og i mindre grad på markedsportaler. Jucan har et betydelig antall kunder både i offentlig og privat sektor, og over 30 rekrutteringsbyråer.

– Vi har sett behovet for å samle disse attraktive stillingene et sted, slik at det blir enkelt for brukerne å finne og søke på dem, forteller Spade og legger til at dette er årsaken til hvorfor Jucan ble etablert.

Høyt kvalifiserte
– Når vi ser på situasjonen i Euro-sonen er det ikke rart at Norge fremstår som et attraktivt land for høyt kvalifiserte arbeidstakere. Vi har erfaring med rekruttering i mer enn 50 land. Det våre kunder sier er at de får mange høyt kvalifiserte utenlandske arbeidssøkere til sine stillinger, sier Spade.

I 2007 var det litt over 30 000 utlendinger som søkte jobb via Jucan. I 2012 hadde det totale antallet personer økt til 107 291. NRK skriver at behovet for utenlandske hender vil fortsette å øke kraftig fremover. Samtidig som nye prognoser spår at at om ti år vil tre av ti som jobber i Rogaland være utlendinger.