Nytt fra YouTube

Nytt med levende bilder

 
Foto: Skjermdump/YouTube/FoxNews
Her er nye aktuelle videor fra Youtube.

EU åpner gamle sår
Ti år etter at Hellas begynte i eurosonen, har den greske økonomien kollapset og mange skylder på EU, og spesielt Tyskland, for krisen.

I dag, nesten 70 år etter andre verdenskrig, er Tyskland maktøkonomien i Europa, og dens politiske ledelse har framtiden i Hellas i sine hender. Al Jazeera-korrespondent Barnaby Phillips reiser til Hellas for å finne ut hvorfor disse to landene bundet av historie og kultur, er nå låst inn i en konflikt. Hvorfor har EU-visjonen, ment å helbrede fortidens sår, i stedet brakte disse tilbake til overflaten?
Se video her

Stor Irak-vandring skaper utfordringer
Siden 2005 har opptil 15.000 irakiske flyktninger og asylsøkere kommet til El Cajon i nærheten av San Diego. 

Ifølge tv-kanalen Fox News har antallet gjort at mange store utfordringer med å finne jobb og bolig. 

– El Cajon er ikke et rikt sted, og det har kommet mange flere enn det man kunne håndtere. Folk sliter blant annet med store helseproblemer, Vi er nå nødt til å be om hjelp fra føderale myndigheter, sier talskvinne Rita Khouri (bildet) for International Refugee Commitee til Fox News.
Se video her

Egyptiske kristne mintes drepte
Ett år etter nyttårsbombingen i den koptisk-kristne katedralen i Alexandria mintes kirkegåerne de tjuetalls drepte i en minnegudstjeneste. Enkelte muslimer som sympatiserte deltok også, melder nettstedet topnews.il.

– Vi har kommet hit i solidaritet med våre kristne brødre og søstre for å dele deres sorg. Hendelsen smerter oss alle. Vi er alle egyptere og vi skal elske hverandre, uttalte en muslimsk kvinne som gikk til gudstjenesten.

“Solnedgangsbyene” lever i beste velgående
Fenomenet med såkalte sundown townssolnedgangsbyer, stammer fra tidlig 1900-tall, da skiltplakater oppfordret afro-amerikanere og andre ikke-hvite til å forlate byen ved solnedgang. 

Som videoen viser er ene hvite byer er fortsatt en realitet i USA. Blant annet ble en hel by i Texas stevnet av den føderale regjeringen på 80-tallet for å ha nektet svarte familier plass på kommunale boliger. Og ennå finnes det enkelte byer hvor hele befolkningen er hvit.
Se videoen her