Verden Rundt

Ber om dialog i Venezuela

 
Foto: cesargonzalez.org
About Latest Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Årets bioingeniør tok opp kampen mot rasismen på jobb - 08.12.2023 Ny rapport: Etnisk profilering går på tilliten løs - 08.12.2023 Avin Haj kåret til årets nykommer i frivilligheten - 06.12.2023 Opposisjonsleder Henrique Capriles Radonski (bildet) ber om dialog med regjeringen […]

Opposisjonsleder Henrique Capriles Radonski (bildet) ber om dialog med regjeringen i Venezuela for å løse krisen som har oppstått etter presidentvalget i helgen. Flere er drept og skadet som følge av intern uro etter valget i helgen, ifølge Aftenposten.

Nicolas Maduro, som avdøde president Hugo Chávez utpekte som sin etterfølger, vant presidentvalget med svært knapp margin. Capriles mener det forekom valgfusk og krever omtelling, noe som igjen er blitt avvist av myndighetene. Maduro mener på sin side det er fascistiske gjenger som står bak volden, og har anklaget opposisjonen for å planlegge et statskupp.

‒ Vi er rede til å begynne en dialog med regjeringen slik at krisen kan løses de neste timene, sa Capriles tirsdag ifølge NTB.