Verden Rundt

Statoil-milliarder frigitt i Nigeria

Niger-delta sett fra verdensrommet. I dette oljerike området har blant annet norske Statoil investert tungt.
Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Claudio Castello Latest posts by Claudio Castello (see all) – Jakt er det motsatte av krig - 16.08.2022 Amina tok bronse i junior-VM i taekwondo - 16.08.2022 Kafé- og gårdsarbeid som integreringsprosjekt - 15.08.2022 Statoil har de siste årene vært tvunget til å ha milliarder av kroner stående på en sperret konto […]
0Shares

Statoil har de siste årene vært tvunget til å ha milliarder av kroner stående på en sperret konto i Nigeria. I 2011 var beløpet på 4,3 milliarder kroner og i 2010 2,6 milliarder kroner. Årsrapporten for 2012, som ble offentliggjort i mars, nevner ikke beløpet.

– Vi forholder oss til de restriksjonene vi er pålagt av nigerianske myndigheter og opplyser om beløpet i notene dersom det er av en slik størrelse at det har betydning for rapporteringen. Når tallet ikke er nevnt i 2012-rapporten, skyldes det at beløpet ikke er av en slik størrelse, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen til offshore.no.

En lokal forretningsmann, som hevder å ha jobbet som tilrettelegger for å sikre Statoil tilgang på blokker, krever 1,5 prosent av overskuddet fra dypvannsfeltet Agbami, noe selskapet avviser.

– Vi mener at vi har en sterk juridisk sak for å tilbakevise alle krav, og forholder oss til restriksjonene som nigerianske myndigheter pålegger oss, sier Pedersen til offshore.no.