Verden rundt

– For mye fokus på de ”udokumenterte”

Et grønt-kort system som ligner på den man har i andre land, som f. eks Canada og USA, kan være løsningen på å lette Norges stivbeinte asyl- og innavndringsregler, ifølge kommentatoren. Foto: Wikimedia Commons.
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Jenteprisen gikk til Iman Meskini - 14.10.2024 Ny Fett-redaktør vil skrive om etniske minoriteter - 14.10.2024 Una Pasovic vil inn på Stortinget - 12.10.2024 Nyinnflyttere som kommer til USA på den legale måten mener seg forbigått av et innvandringsverk som i […]

Nyinnflyttere som kommer til USA på den legale måten mener seg forbigått av et innvandringsverk som i altfor stor grad bruker oppmerksomheten sin på papirløse, skriver Washington Times.

Når Lucinda Sweazey og hennes familie emigrerte fra Canada i 1999, tok det syv år og 45.000 dollar i advokat-, pass- og visumavgifter for å sikre bosetningstatus i USA.

– Advokaten vår sa til oss at det ville vært lettere om vi kom inn ulovlig. Vi ville ha spart penger, og blitt amerikanske borgere mye kjappere, sa hun til avisen.

Liye Zhang, som bor i California og jobber som IT-ingeniør, kom fra Kina som tiåring. Zhang er en soleklar motstander av Obama-administrasjonens foreslåtte amnesti for papirløse, og er oppgitt over at en bekjent av familien må betale ekstra for å komme ”lovlig” til USA som registrert arbeidsinnvandrer.

– I stedet for at myndighetene bruker pengene på riktig og effektiv mate, så oppfordrer man folk til å bruke ulovlige kanaler, sier han til Washington Times.