Tilbakegang for tyske høyreekstreme

Flere personer tilknyttet de tyske nynazistiske og høyreekstreme miljøene i Bayern har blitt innkalt i forbindelse med mulige forbindelser til terrorsiktede Anders Behring Breivik.
Foto: flickr.com
Author Recent Posts Claudio Castello Latest posts by Claudio Castello (see all) – Vi må slutte å snakke om mangfold - 29.11.2022 Utfordrende å nå frem til eldre innvandrere - 29.11.2022 – Stolt av å være barnehagelærer - 29.11.2022 Nationaldemokratische Partei Deustchlands (NPD) vant bare 1,3 prosent av stemmene i søndagens parlamentsvalg i Tyskland. Resultatet […]
0Shares

Nationaldemokratische Partei Deustchlands (NPD) vant bare 1,3 prosent av stemmene i søndagens parlamentsvalg i Tyskland. Resultatet var 0,2 prosentpoeng lavere enn ved valget for fire år siden, skriver israelske Haaretz.

Ifølge tysk valglov er sperregrensen for å komme på Forbundsdagen på fem prosent. Selv om NPD ikke nådde frem til nasjonalforsamlingen, er partiet fortsatt representert på delstats- og lokalnivå, og står sterkt i de fattigere delstatene i det tidligere DDR.

I to delstater kom de ut som fjerde beste parti, går det frem i analysen.

Under årets valgkamp fikk NPD kritikk, blant annet for å ha brukt rom-folk i slagordet Geld für Oma, nicht für Sinti und Roma (Gi penger til bestemor, ikke til sinti- og romfolket).