Ukas sitater

Partiene har fått en tydeligere innvandringspolitikk, sier statsviter Anders Todal Jenssen
Foto: Asbjørn Hammervik Flø/Under Dusken
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Chudasama vil fremme innvandrerkvinners perspektiv i ny bok hun gir ut - 14.06.2024 Innvandrergutter har oftest opplevd psykiske krenkelser i idretten - 14.06.2024 Stortinget vedtar forbud mot søskenbarnekteskap - 13.06.2024 – Frps velgere er gjennomgående mest opptatt av innvandringspolitikken. Frp vil […]

– Frps velgere er gjennomgående mest opptatt av innvandringspolitikken. Frp vil kunne kompromisse på andre spørsmål for å lykkes med dette. Innvandring er også et område hvor presiseringer og innskjerpinger kan gjøres noe raskere vil jeg tro.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU til VGNett, 02.10.

– Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken. Klart det kan komme flere innstramminger etter regjeringsforhandlingene.

Innvandringspolitisk talsperson i Frp, Morten Ørsal Johansen, til Klassekampen 03.10.

– Et engangsamnesti til asylbarna ville komme som resultat av en kynisk gi- og ta-transaksjon der Frp vant desidert mest. Krf og Venstre, hva har dere gjort? Dere har kastet deres egen integritet i søpla, dere har skrevet under på en avtale som nettopp gir Frp store seire- hva har dere fått igjen for det?

Guri Waalen Borch, i sin kronikk Realpolitikkens skitne regjeringsavtale på Dagsavisens seksjon Nye Meninger (02.10), om det hun ser på som en lettkjøpt kompromiss mellom de fremtidige regjeringspartiene i asyl- og innvandringspolitikken.

–  Biten som kan bli dramatisk for mange handler om familiegjenforening. Nå kan det bli vanskeligere å få ektefellen sin til Norge. 

Avgående utviklingsminsiter Heikki Holmås til Bergens Tidende om SVs skepsis til ny borgerlig utlendingsavtale (03.10).