Innfører dødsstraff for utroskap

Offentlig pisking er en del av straffemetodene i Sharia. Men Sharia er langt mer enn bare pisking, steining og henrettelser.
Foto: The Australian
Sultanen i Brunei strammer inn sharialovene. Nå kan utroskap bli straffet med dødsstraff ved steining.
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Sultanen i Brunei i Sør-øst Asia, Hassanal Bolkiah, har vedtatt en ny lov hvor mennesker som blir tatt for utroskap skal steines til døde. Tyver kan bli straffet med amputasjon av hender, slik det er skildret i Koranen. Folk som drikker alkohol risikerer pisking. Det skriver nrk.no. 

Det er totalforbud mot salg av alkohol i Brunei, og det er også strengt forbudt å forkynne andre religioner enn islam. 65 prosent av innbyggerne er muslimer, resten er buddhister, kristne og konfusianere. Sharialovene gjelder kun for muslimer.

Strengt lovverk 
– Det er på grunn av behovene våre at Allah den allmektige har laget lover for oss, slik at vi kan bruke dem til å oppnå rettferdighet, sier Bolkiah, som ved siden av å være statsoverhode også er statsminister, finansminister og forsvarsminister i Brunei.

Det nåværende lovverket i Brunei straffer med pisking ved endel tilfeller, blant annet ved brudd på innvandringslovene. 

Den øverste muslimske skriftlæreren i Brunei, Mufti Awang Abdul Aziz, mener at sharialovene vil garantere rettferdighet for alle og sørge for at alle har det bra. Han tror ikke at turister vil bli skremt fra å besøke landet.

– Dersom ikke turister har planer om å stjele, har de ingenting å være redde for. Tro meg på at med sharialovene på plass, så vil alle, inkludert turister, kjenne seg trygge, sa han på en konferanse forrige uke.

Det er ikke ventet protester mot innføringen av sharialovene i Brunei. Det er ikke tradisjon for opposisjon i landet, og bare det å snakke nedsettende om sultanen og familien hans, kan gi strenge straffer.