Nordmenn koser seg mest på jobb

Vaffelkos er vanlig på norske arbeidsplasser.
Foto: T. Morkemo/Creative Commons
Norske bedrifter har veldig mye vafler, kaffe og kos, sier Bjørn Christian Nørbech. Han er leder i Global Forum og Kulturtolk. Norbech startet firmaet Kulturtolk i 2002. Derfor har han lenge jobbet for å lære norske bedrifter å få bedre kontakt med utenlandske ansatte. – Utenlandske ansatte synes nok norske arbeidsplasser veldig annerledes. Det er […]

Norske bedrifter har veldig mye vafler, kaffe og kos, sier Bjørn Christian Nørbech. Han er leder i Global Forum og Kulturtolk.

Norbech startet firmaet Kulturtolk i 2002. Derfor har han lenge jobbet for å lære norske bedrifter å få bedre kontakt med utenlandske ansatte.

– Utenlandske ansatte synes nok norske arbeidsplasser veldig annerledes. Det er lang permisjon for kvinner, men det er også pappaperm. Det synes mange er uvant. Og vi har ikke så ofte ordninger som «årets medarbeider» og lignende. Det synes jo mange er litt flaut i Norge. Men for mange utlendinger er dette en motivasjon, sier Nørbech til Aftenposten.

I begynnelsen av november leder han Global Talent Week, en møteplass for internasjonale talenter og norske bedrifter.

– Det største problemet er at få talenter fra utlandet tenker på Norge når de søker jobb. Norske sjefer ansetter ofte de som har gått på norske universiteter. Men undersøkelser viser at Norge ikke alltid har de beste universitetene, sier Nørbech.