– Uakseptabel atferd overfor kvinner

Daglig leder Quivin Victoria Nilsen og nattklubbsjef Kenneth Berg-Paulsen anklages for å drive med rasisme på utestedet Rexx i Lillestrøm.
Foto: Illustrasjonsfoto
– Norsk-pakistanske gutter grafset "uinvitert" på ste­der man bare ikke graf­ser på i utesteder. Fikk de beskjed om å fjerne lan­kene, hveste de «hore» og «rasist» tilbake, skriver Nina Hjerpset-Østlie i et debattinnlegg. Hun mener man må snakke åpent om ukultur for å oppnå optimal integreringsdebatt.

Den antirasistiske ideologien forhindrer en skikkelig integreringsdebatt i Norge, mener Nina Hjerpset-Østlie. Det kommer frem i et debattinnlegg på det islamkritiske nettstedet Document.no, der Hjerpset-Østlie er journalist. Hun deler sine erfaringer med “inn­vand­ret pro­blem­at­ferd” på 80- og 90-tallet.

Da var Oslos ute­ste­der preget av “gjenger av norsk-pakistanske gutter/unge menns helt uakseptabel og grenseoverskridende atferd overfor kvinner”. Det skulle man ikke snakke om, for nesten all skepsis til innvandring blir forklart med rasisme og fremmedfrykt blant etniske nordmenn, skriver hun.

– En del skepsis er ikke bare rasisme. Noe er begrunnet, og man må også få bukt med noe av den ukulturen som finnes i noen innvandrermiljøer. De må selv ta tak i problemet. Det er ikke vi som skal oppdra sønnene deres, sier Hjerpset-Østlie.