Verden Rundt

Olaf Scholz, borgermester i Hamburg
Foto: SPD Schleswig-Holstein
Author Recent Posts Are Vogt Moum og Claudio Castello Latest posts by Are Vogt Moum og Claudio Castello (see all) – Pass på blodsukkeret under Ramadan! - 12.06.2015 Verden Rundt - 13.01.2014 Ukens sitater - 18.12.2013 Forsvarer tøffe metoder i Hamburg Borgermesteren i Hamburg Olaf Scholz (bildet) mener de harde tiltakene han har gitt politiet […]
Are Vogt Moum og Claudio Castello
Latest posts by Are Vogt Moum og Claudio Castello (see all)

Forsvarer tøffe metoder i Hamburg

Borgermesteren i Hamburg Olaf Scholz (bildet) mener de harde tiltakene han har gitt politiet lov til å gjennomføre har bedre sikkerheten i byen. Borgerrettigheter er innskrenket og politiet har lov til å kontrollere hvem som helst uten mistanke. Det har ført til sterk kritikk fra flere hold i Tyskland.

Borgermesteren forsvarer at han har innført såkalte faresoner i sentrum etter at sammenstøt mellom politiet og ventreorienterte demonstranter utartet i vold.

Borgermester Scholz er ikke enig i at politiloven er i strid med Grunnloven. Scholz’ håndtering er ifølge kritikerne “meget fleksibelt, suveren og lite konsekvent”. Men Scholz avviser også kritikk fra beboerne mot den massive polititilstedeværelsen.

– Svært mange beboerne sier det motsatte. De føler seg sikrere.

Det er Det sosialdemokratiske partiets oppgave å stå for lov og orden.

– Folk som ikke liker det, er nettopp motstandere av det, sier han.

Politiker: – CIA spruter gift over Sverige

Kemikalier, virus og tungmetaller sprutes ut over Sverige – av CIA og regjeringen. Det tror Miljöpartiets gruppeleder i det svenske tettstedet Vingåker.

– Vi må få teknikerne til å slutte å sette inn disse beholderne, sier Pernilla Hagberg til den svenske avisen Aftonbladet.

Ifølge henne er vanlige flystriper, altså kondens og eksos fra passasjerfly, egentlig “chemtrails” som innholder kjemikalier som hun mener slippes ut for å kontrollere været.

Hagberg understreker at hun uttaler seg som privatperson og ikke på vegne av Miljöpartiet. Men hun lover likevel å prøve å stoppe “chemtrails” om hun blir gjenvalgt.

Det finnes ifølge Aftonbladet ikke noe vitenskapelig belegg for at “chemtrails” finnes, og de fleste politikere i Sverige oppfatter det hele som en konspirasjonsteori. Her i Norge har forfatter John Færseth skrevet om denne konspirasjonsteorien i sin bok KonspiraNorge.

Første flytur på 54 år

For første gang siden den amerikanske embargoen mot Cuba ble innført på 60-tallet, har et kommersielt fly med amerikanske statsborgere fløyet fra USA til Cuba, melder nettstedet boarding.no.

Embargoen mot Cuba har hindret direkte flyreiser mellom USA og Cuba (og for amerikanske statsborgere) i 54 år. Operatører på Key West lufthavn har også slitt med å skaffe alle tillatelser fra både cubanske og amerikanske myndigheter på plass.

– Foreløpig er dette kun en test. Vi har ikke tatt stilling til om det skal være en reell tjeneste, uttalte Peter Horton, flyplassdirektør i Key West til Al-Jazeera.

Fordømmer Kinas nye sone i Sør-Kinahavet

Japan slutter seg til USA og andre land som fordømmer den nye, ensidig erklærte kinesiske fiskerisonen i Sør-Kinahavet, melder NTB.

Kinesiske myndigheter har vedtatt at et område som utgjør to millioner kvadratkilometer av Sør-Kinahavet fra 1. januar er å betrakte som en kinesisk fiskerisone.

Begrensningene fra Kinas side, kombinert med luftforsvarssonen som Kina i november erklærte i Øst-Kinahavet, har skapt nervøsitet i verdenssamfunnet, ifølge Japans forsvarsminister Itsunori Onodera.

– Jeg er redd for at ikke bare Japan, men hele verdenssamfunnet er bekymret over at Kina ensidig truer den eksisterende internasjonale orden, tilføyde den japanske forsvarsministeren, ifølge NTB.