Utrop retter

I forrige nummer av Utrop hadde vi saken “Tør ikke skille seg” som blant annet tok for seg forskning knyttet til partnerdrap. Deler av uttalelsene fra forsker Vibeke Ottesen var falt bort under redigering slik at innholdet kunne misforstås. Dette er sitatet i sin helhet:  – Det vi må skille, er om familien har oppmuntret […]

I forrige nummer av Utrop hadde vi saken “Tør ikke skille seg” som blant annet tok for seg forskning knyttet til partnerdrap. Deler av uttalelsene fra forsker Vibeke Ottesen var falt bort under redigering slik at innholdet kunne misforstås. Dette er sitatet i sin helhet: 

– Det vi må skille, er om familien har oppmuntret til drapet eller ikke. Dette vil påvirke metodene vi kan bruke for å forebygge og forhindre disse drapene. Hvis et partnerdrap skal forstås som et æresdrap, må storfamilien ha vært involvert. En eller flere familiemedlemmer har motivert mannen til å begå mordet.

I bildeteksten til saken het det at Ottesen uttalte seg om forskningsmetoder. Dette er ikke riktig. Hun uttalte seg om metoder for forebygging til Utrop. Ut fra bildeteksten kunne det også se ut som Ottosen bruker begrepet “sjalusidrap”. Det medfører ikke riktighet.