Verden Rundt

Michelle Bachelet snakker på en pressekonferanse i Quito, Ecuador den 14. juni 2012.
Foto: Cancillería Ecuador
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Arbeidsinnvandring er nødvendig for å sikre nok arbeidskraft - 12.06.2024 Vannlilje på havet - 12.06.2024 Vil få flere etterkommere av innvandrere til å forske - 12.06.2024 200 “tyrkere” funnet i Thailand Thailandsk politi har funnet en hemmelig leir sør i landet. […]

200 “tyrkere” funnet i Thailand

Thailandsk politi har funnet en hemmelig leir sør i landet. De tror menneskene der er ofre for menneskehandel. 200 personer bodde i leiren. Alle sier at de er tyrkere. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Politiet fant leiren da de aksjonerte mot en gummiplantasje i provinsen Songkhla. Thailandske myndigheter sier saken er helt spesiell. Det er fordi de aldri har arrestert så mange tyrkiske personer i landet før.

– De kom som familier og passet på tingene sine. Det virket som de var klare for å dra, sier politimajor Thatchai Pitaneelaboot.

Vil bekjempe ulikheten

Michelle Bachelet ble Chiles nye president 11. mars. Hun kommer til å være president i perioden 2014-2018. Hun har allerede laget en plan for sin nye regjering. Det er partier fra sentrum og venstre med i regjeringen. Det melder Reuters.

Bachelet vil blant annet ha skattereformer. Slik skal hun få inn mer penger til staten. Pengene skal hun bruke på sosiale tjenester, helse og utdanning.

– Chiles eneste fiende er ulikheten. Sammen kan vi seire og gjøre landet til et bedre sted for alle, sier hun.

Bachelet er president for andre gang. Forrige gang var i 2006-2010. Chiles grunnlov tillater ikke gjenvalg.

Bulgaria får visumfri

Bulgaria har oppfylt det siste kravet om fjerning av amerikanske visum. Det melder nettstedet novinite.com.

– Vi har laget en avtale mellom Bulgaria og USA som gjelder utveksling av informasjon om terrorisme. Det sier bulgarske myndigheter.

Avtalen er en del av at Bulgaria skal bli med i USAs visumprogram Visa Waiver Program (VWP).

Homofil brite deporteres fra Uganda

En homofil britisk mann skal kastes ut av Uganda. Han er dømt for å spredd «obskøne tidsskrifter». Det melder NTB.

Politiet hadde funnet bilder som han hadde på sin egen PC. Bildene viste intime situasjoner. PC-en ble stjålet under et innbrudd i britens bolig. Tyvene skal ha ha vist bildene til en pastor, som ga dem videre til en avis.

Britens advokat sier det er bra at domstolen ikke vil dømme ham til fengsel. Han kunne fått to år. Begrunnelsen for deportasjonen er uklar, mener advokaten. Likevel kommer briten ikke til å anke saken.