Sagt siden sist

 
Foto: fotball.no
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vant frem mot utestengelse av Facebook-gruppe - 22.04.2024 Skeivhet, identitet og invidualitet - 22.04.2024 Ny forskning: : Troende muslimer får bedre helse - 22.04.2024 – Vi mener det er urettferdig å holde Nye SOS Rasisme ansvarlig for forhold som angår en annen […]

– Vi mener det er urettferdig å holde Nye SOS Rasisme ansvarlig for forhold som angår en annen organisasjon, særlig når dette i tillegg er basert på anklager det ikke finnes bevis for.

Leder i Nye SOS Rasisme, Jon Kristian Grønli, til Dagbladet 27.03. Grønli er uenig i Trondheim kommunes gransking og kommende vedtak om å stanse støtten til organisasjonen.

– Forholdene ved fengselet har blitt dårligere etter at fengselet ble omgjort til en utlendingsenhet. Det er i strid med formålet, som var å gi disse fangene et mer tilpasset tilbud.

Hege Aakre i Innvandringsgruppa hos Juss-Buss, til NRK 27.03, om Vardåsen fengsel i Kongsvinger. Anstalten ble åpnet i desember 2012, og er landets første og hittil eneste fengsel for utlendinger.

– Kulturforskjellen mellom norsk idrett og frivillighet – og det mange av dem som kommer hit er vant med, er ofte veldig stor. I fotballen i Norge må du tilpasse deg hundre prosent til vår hovedfilosofi. Vi kan ikke tolerere en annen form enn vår egen visjon inn mot driften av idretten. 

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem (bildet), mener Norge ikke tør ta hele integreringsdebatten i et intervju med VG Nett 27.03.

– Hvis hinduene og muslimene begynner med det samme, har vi ikke et samfunn lenger, men mange enkeltgrupperinger. Det blir ikke gode bomiljøer av slikt.

Lokalpolitiker Bjarne Kristoffersen, leder av Bjerke SV, frykter at en kristen privatskole kan bidra til å svekke integreringen i Groruddalen, i et intervju med osloby.no 21.03.